"Φως" στις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση κλοπής στην Εθνική Πινακοθήκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση της μεγάλης κλοπής που έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, ενώ πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως «Ίσως αυτή η υπόθεση έχει σύντομα ευχάριστο τέλος».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί, οι πίνακες του Πάμπλο Πικάσο, του Πιετ Μοντριάν και του Γκουλιέλμο Κάτσια, που εκλάπησαν, είναι άθικτοι και βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.
Ωστόσο, αυτοί που ερευνούν την υπόθεση διατηρούν μια επιφυλακτικότητα, καθώς και στο παρελθόν υπήρχαν ενδείξεις ότι είχαν βρεθεί κοντά στα ίχνη των δραστών,

όμως οι εκτιμήσεις αυτές είχαν διαψευσθεί.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησαν να εντοπίσουν τους ενόχους με πέντε διαφορετικούς τρόπους:

Πρώτον, από ευρήματα στον τόπο της διάρρηξης.

Δεύτερον, από την ανάλυση καταγραφών κινητής τηλεφωνίας και την σάρωση των καταχωρημένων κινητών τηλεφώνων στην περιοχή, κατά το χρόνο που έγινε η διάρρηξη στην Πινακοθήκη.

Τρίτον, από τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μέσω των συστημάτων της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Τέταρτον, από την ανάλυση των κινήσεων τουλάχιστον 30 υπόπτων από παλαιότερες υποθέσεις αρπαγής αρχαίων αντικειμένων και έργων τέχνης.

Πέμπτον, από την συγκέντρωση πληροφοριών από τον κόσμο των συλλεκτών έργων τέχνης.

Πληροφορίες για την τύχη των πινάκων έχουν ζητηθεί και μέσω Ιντερπόλ, ενώ στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκεται ένα πρόσωπο, του οποίου η συμβολή ήταν καταλυτική στην αρπαγή των τριών πινάκων.

πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα