«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό, παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη 12 Ιουνίου, προκειμένου να τους εκθέσει τις απόψεις του σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και να ζητήσει την παρέμβαση του.

«Φοβάμαι ότι έχουμε ένα πλήγμα στο θεσμό της δημοκρατίας, είναι υποβάθμιση του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας»

είπε ο Αλ. Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια σημειώνοντας ότι «δεν είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων».

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες, όπως ορίζει το Σύνταγμα, να προστατεύσουν τη δημοκρατία και να υπερασπιστούν αυτόν τον τόπο, ενώ για ακόμη μία φορά τόνισε ότι το «λουκέτο» στην ΕΡΤ αποτελεί πλήγμα και στην ελευθερία του λόγου.

Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας παραδέχθηκε ότι «η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται από τα ιδιωτικά κανάλια». Επίσης είπε πως δεν μπορεί να αναπέμψει τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, λόγω μειωμένων αρμοδιοτήτων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για θεσμικό πραξικόπημα ενώ εκ νέου ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πως η Κουμουνδούρου καταθέτει πρόταση νόμου κατάργησης του Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ακόμα για πραξικόπημα που βάλει κατά των θεσμών, αναφερόμενος στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. «Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για το πολίτευμά μας», είπε.

Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρέθηκαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ για τη στάση που κρατούν.

Τέλος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε τους πολίτες σε ανένδοτο υπέρ της υπεράσπισης της Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, πρόταση μομφής στην κυβέρνηση κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά δε βρήκαν σύμμαχο τον ΣΥΡΙΖΑ και επειδή δεν έχουν τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών η πρόταση απορρίφθηκε από το προεδρείο.

«Την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση θα την κάνει ο λαός» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνη, στην ολομέλεια της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα