Φώτης Κουβέλης: «Ορατός ο κίνδυνος της χρεοκοπίας»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα άφησε ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έχουμε βαθιά ύφεση, τίποτε δεν είναι δεδομένο». Επιπροσθέτως δήλωσε ότι η κυβέρνηση παλεύει για την επιμήκυνση

διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα παρθούν το 2012 άλλα μέτρα. «Δεν θα έχουμε οριζόντια εφαρμογή μέτρων. Αν υπάρχουν μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ακρότητες θα το εξετάσουμε. Η προσπάθεια μας είναι να μην περικοπούν τα προνοιακά επιδόματα», είπε χαρακτηριστικά.

Για το ειδικό μισθολόγιο είπε ότι προσπάθεια είναι να μην γίνουν αλλαγές στο μισθολογικό καθεστώς, ενώ για το τέλος ακινήτων, δήλωσε ότι «όσα νοικοκυριά είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο διεκδικούμε να εξαιρεθούν από το χαράτσι».

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα συζητηθεί με την τρόικα η μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα για την ανάσχεση της ανεργίας και αναθέρμανση της λειτουργίας της αγοράς» επεσήμανε.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις το ελληνικό δημόσιο κρατά την κυρίαρχη παρουσία του σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΣΕ. «Εξαιρετικά σύνθετη υπόθεση οι αποκρατικοποιήσεις, εξαιρετικά περίπλοκο το νομικό καθεστώς. Αισιοδοξώ ότι μέσα στο 2012 θα έχουμε κάποιες» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκδηλωμένο ενδιαφέρον από ιδιώτη.
Στη συνέντευξή του διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο χαρακτηρίζοντας «φιάσκο» της εφεδρεία και κατέληξε απατώντας σε ερώτηση για την εξίσωση πετρελαίου κίνησης-θέρμανσης ότι «θα χορηγείται επίδομα με κριτήρια γεωγραφικά και εισοδηματικά – οικογενειακά κριτήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα