«Φρένο» στα γυρίσματα πορνό λόγω… σύφιλης!

Τα «πάνω-κάτω» ήρθαν στον τομέα παραγωγής πορνογραφικών ταινιών στις Η.Π.Α., καθώς ένα κρούσμα σύφιλης σε πρωταγωνιστή ήταν αρκετό για να σταματήσουν τα γυρίσματα του εν λόγω είδους ταινιών. Η αμερικανική «Ένωση Παραγωγών Πορνογραφικών Ταινιών» ανακοίνωσε ότι τα γυρίσματα μπαίνουν «στον πάγο» μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο σύνολο των ηθοποιών.
Ο έλεγχος μέσω των εξετάσεων έχει ήδη αρχίσει και οι ηθοποιοί πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπεία με αντιβιοτικά, με σκοπό να επιστρέψουν στη

δουλειά τους μετά από δέκα ημέρες.
Την Παρασκευή οι υγειονομικές αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν πως διεξάγεται έρευνα για την αύξηση των κρουσμάτων σύφιλης -τουλάχιστον πέντε καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα- στην βιομηχανία ταινιών πορνό.
Η οργάνωση «AIDS Healthcare Foundation», η οποία υπερασπίζεται την υποχρεωτική χρήση προφυλακτικού στα γυρίσματα ανέφερε ότι «η βιομηχανία ταινιών πορνό προσπαθεί να καλύψει την έξαρση κρουσμάτων σύφιλης ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των ταινιών αυτών» και επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές έκανε λόγο για «τουλάχιστον εννέα κρούσματα».
Το 2011 είχαν διακοπεί προσωρινά τα γυρίσματα ταινιών πορνό, όταν ένας ηθοποιός διαγνώσθηκε θετικός στον ιό του AIDS.

Keywords
Τυχαία Θέματα