Φθηνότερο το αρνί, ακριβότερα τα συνοδευτικά

Σύμφωνα με τιμοληψίες του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), το κόστος των εδεσμάτων του πασχαλινού τραπεζιού εμφανίζεται φέτος αυξημένο σε ποσοστό από 0,14% έως 1,95% σε σχέση με πέρυσι, αναλόγως με το σημείο πώλησης που θα επιλέξει ο καταναλωτής.
«Υπολογίζουμε ότι το φετινό πασχαλινό τραπέζι, για οκτώ έως δέκα άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει από 75,33 ευρώ έως 158,64 ευρώ», σημειώνεται σε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι οι τιμές των κρεάτων ίσως διαφοροποιηθούν,

κατόπιν των διαπραγματεύσεων μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων.
Σε ό,τι αφορά το καθιερωμένο αρνάκι, οι τιμές στην αγορά διαμορφώνονταν τη Μ. Δευτέρα ως εξής: το κατσικάκι (εγχώριο) πωλείτο προς 6,39-8,90 ευρώ το κιλό, έναντι 6,49-9,50 ευρώ πέρυσι, ενώ στο αρνάκι (εγχώριο) οι τιμές ανέρχονταν σε 5,39-8,90 ευρώ/κιλό, έναντι 5,49-8,95 ευρώ/κιλό το 2012. Τα εγχώρια εντόσθια (εντεράκια-συκωταριά) για το παραδοσιακό κοκορέτσι διατίθεντο προς 4,14-6,95 ευρώ/κιλό, έναντι 4,15-7,80 ευρώ/κιλό πέρυσι.
Το ΚΕΠΚΑ συνιστά στους κατανωλτές να μην προμηθεύονται υπερβολικές ποσότητες, ενώ προειδοποιεί ότι υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει πάντοτε και καλύτερη ποιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα