Φτηνά πυροτέχνηματα προκάλεσαν την τραγωδία στη Βραζιλία

Σε πυροτεχνήματα χαμηλού κόστους, που προορίζεται αποκλειστικά για υπαίθρια χρήση, αποδίδεται η πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 235 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο της Βραζιλίας, σύμφωνα με την αστυνομία..

Οι μουσικοί του συγκροτήματος που εμφανιζόταν στο κλαμπ «αγόρασαν ένα πολύ φτηνό βεγγαλικό ξέροντας πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε υπαίθριο χώρο», δήλωσε ο Μαρτσέλο Αριγκόνι, επιθεωρητής της αστυνομίας της Σάντα Μαρία όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

«Το ήξεραν και εντούτοις χρησιμοποίησαν αυτό το μοντέλο που προορίζεται για υπαίθριους χώρους για να κάνουν οικονομία,

επειδή ήταν φτηνό», πρόσθεσε..

Σύμφωνα με τις αρχές, υπήρξαν και άλλοι παράγοντες που οδήγησαν στην τραγωδία, όπως η έλλειψη φωτισμού ασφαλείας, οι εύφλεκτες επενδύσεις στους τοίχους και το ταβάνι ή πυροσβεστήρες που δεν λειτουργούσαν.

Οι αρχές ερευνούν την εξαφάνιση ενός υπολογιστή που έχει καταγράψει τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας.

Εκτός από τους 235 νεκρούς, υπάρχουν τουλάχιστον 116 τραυματίες, εκ των οποίων οι 75 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως δήλωσε ο βραζιλιάνος υπουργός Υγείας Αλεξάντρ Παντίλια.

Ένας από τους γιατρούς που παρακολουθεί τα θύματα δήλωσε ότι από την πυρκαγιά το κλαμπ γέμισε με τοξικές αναθυμιάσεις προκαλώντας ασφυξία στους περισσότερους από τους νεκρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα