Φτωχοποίηση της Ευρώπης αν συνεχιστεί η λιτότητα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διεθνής Οργάνωση κατά της φτώχειας, Oxfam, προβλέποντας την φτωχοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών εφόσον συνεχιστεί η εφαρμογή των πολιτικών σκληρής λιτότητας.

Σε έκθεση της που δημοσιεύεται σήμερα (12/09) προειδοποιεί ότι αν συνεχίσει η Ευρώπη προς την κατεύθυνση επιθετικής λιτότητας σχεδόν 146 εκατομμύρια άνθρωποι θα βρεθούν στα όρια της φτώχειας μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με την έκθεση - καταπέλτη, αν συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές λιτότητας, οι Ευρωπαίοι θα παγιδευτούν σε έναν κύκλο

φτώχειας που θα διαρκέσει πολλές γενιές.

Η Oxfam, μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην Ελλάδα σημειώνοντας πως «βρίσκεται σε άθλια κατάσταση».

Φορολογήστε τους πλούσιους για να εξοικονομήσετε πόρους

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα της Οxfam, Ναταλία Αλόνσο, εκατομμύρια Ευρωπαίοι παγιδεύονται σε έναν κύκλο φτώχειας που μπορεί να διαρκέσει πολλές γενιές, με τα επιθετικά μέτρα για περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, την Υγεία, την Παιδεία και την άδικη φορολογία.

Σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση κατά της φτώχειας, για να εξοικονομηθούν πόροι πρέπει να φορολογηθούν οι πλούσιοι και να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

«Το κύμα της οικονομικής λιτότητας που έχει σαρώσει την Ευρώπη απειλεί να προκαλέσει σοβαρές και μόνιμες ζημιές στο πολυπόθητο κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης», πρόσθεσε ο βραβευμένος με Νόμπελ και πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα