Γ. Στουρνάρας: «Εκτός στόχων το πρόγραμμα προσαρμογής»

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του που φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Financial Times, παραδέχθηκε πως το δημοσιονομικό πρόγραμμα βρίσκεται εκτός στόχων: «Το πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε πράγματα από τους

πιστωτές μας, εάν πρώτα δεν το επαναφέρουμε στην σωστή πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας, με δηλώσεις που παρέπεμπαν σε σκληρή προσπάθεια, σοβαρές δυσκολίες αλλά και μελλοντικές ελπίδες, είχε αναλάβει επισήμως καθήκοντα στο υπουργείο Οικονομικών, από τον απελθόντα υπηρεσιακό υπουργό, Γιώργο Ζανιά.

«Από σήμερα μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια και υποσχόμαστε μόνον πολύ σκληρή δουλειά. Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ», είχε δηλώσει ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας είχε αναφέρει επίσης πως «αναλαμβάνουμε στη δυσκολότερη ίσως στιγμή της ελληνικής οικονομίας», ενώ για την τρόικα δήλωσε πως «δεν την βλέπουμε ως κατακτητές, την βλέπουμε ως συναδέλφους. Εκπροσωπούν τους δανειστές. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε».

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του κ. Στουρνάρα, ακολούθησε η πρώτη συνάντηση του με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).

Όπως δήλωσε χαριτολογώντας ο υπουργός, η τρόικα τού είπε πως «τη Δευτέρα στο Eurogroup δεν θα περάσεις καλά» και ο ίδιος απάντησε – στο ίδιο κλίμα, προφανώς – πως αυτό «το γνωρίζω».

Keywords
Τυχαία Θέματα