Γ. Καμίνης: «Ουδείς δεν δικαιούται να λέει “δεν γνώριζα”»

Κατά της Χρυσής Αυγής με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δηλώνοντας: «Όταν ακόμα δεν είχε βγει στην επιφάνεια η τρομοκρατική, δολοφονική δράση αυτής της συμμορίας, εγώ είχα βγει και είχα καταδικάσει τις επιθέσεις και τους φόνους εναντίον αλλοδαπών, Πακιστανών και άλλων εθνικοτήτων».

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Αθήνα

9,84, τόνισε ότι «ήταν ζήτημα χρόνου να προχωρήσουν γενικευμένα και με ένα πολιτικό σχέδιο πρόκλησης και έντασης. Από εκεί και πέρα, φυσικά, ουδείς δικαιούται πλέον να λέει, δεν γνώριζα. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι μία παραστρατιωτική οργάνωση. Το είδαμε και στην ιστορία με τον Μελιγαλά. Μία παραστρατιωτική οργάνωση με στρατηγική έντασης, μία δολοφονική συμμορία».

«Όποιος τάσσεται στο δημοκρατικό τόξο θα πρέπει αυτήν τη στιγμή να συνταχθεί με αυτήν την προσπάθεια συναίνεσης. Σε ένα σταθερό μέτωπο απέναντι στους ναζιστές. Παράλληλα απαιτείται νηφαλιότητα και ψυχραιμία, γιατί αυτή η δολοφονία δεν προσφέρεται για καμία πολιτική εκμετάλλευση αυτό το πράγμα», σημείωσε προσθέτοντας ότι «πρέπει να τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Αυτό δεν είναι τυπολατρία, οι άνθρωποι αυτοί είναι μία συμμορία και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με βάση το νόμο. Από τη στιγμή που θα είμαστε αποφασισμένοι να τον επιβάλλουμε, τους έχουμε καταφέρει ένα ισχυρότατο πλήγμα».

Ερωτηθείς αν το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και απαιτείται πανευρωπαϊκή συνεργασία, σημείωσε πως οι επερχόμενες ευρωεκλογές, θα είναι πάρα πολύ μεγάλο τεστ και για Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλη την Ευρώπη.

«Θα πρέπει να καταλάβουμε πού οδηγούν οι τυφλές πολιτικές, οι οποίες σπρώχνουν ολόκληρα κοινωνικά στρώματα στην εξαθλίωση» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Αξιοποιούν τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και οι συγκεκριμένοι ακροδεξιοί, "χρυσαυγίτες", απευθύνονται στα χαμηλότερα ένστικτα των ανθρώπων. Είναι ιδανική η στιγμή για αυτούς να εμφανίζονται, διότι, στην ουσία, δεν τους ενδιαφέρει στην ουσία τι λένε. Δεν μιλάνε με βάση τη λογική. Απευθύνονται στα ένστικτα και τα ένστικτα οξύνονται ακριβώς σε εποχές κρίσης και υπερισχύουν της λογικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα