Γ. Μηλιός: «Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο»

Σφοδρή κριτική ασκεί ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ και τη διαρροή εσωτερικού εγγράφου του προς διεθνή ΜΜΕ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μηλιός, η παραδοχή του ΔΝΤ «ισοπεδώνει την πρόσφατη επικοινωνιακή κυβερνητική εκστρατεία του success

story» καθώς «ομολογείται ότι υπήρχε αναγκαιότητα μείωσης του χρέους από το 2010, ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση του PSI του Μαρτίου του 2012, και η πλήρης αποτυχία των προβλέψεων για τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη».

Επίσης, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, η έκθεση αποκαλύπτει ότι «ουσιαστικά η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για την εφαρμογή της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής σε όλες της χώρες της ΕΕ.».

Σε ό,τι αφορά τα βασικά σημεία της Έκθεσης, σύμφωνα με τον κ. Μηλιό «διαπιστώνεται η μη βιωσιμότητα του χρέους και για πρώτη φορά ανακοινώνεται ότι θα προκύψει χρηματοδοτικό κενό 4,6 δισ. ευρώ για το 2014 (11,1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2016) και τίθεται προθεσμία μέχρι το τέλος Αυγούστου 2013 για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπισή του».

Επίσης, συνεχίζει ο κ. Μηλιός, «γίνεται λόγος για είσοδο ιδιωτών στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τοποθέτηση ξένων μάνατζερ στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ εμμέσως θίγεται το θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών κατοικιών, αποδεικνύοντας με τον πλέον περίτρανο τρόπο τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και προθέσεις που αποκαλύφθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα εντός του Κοινοβουλίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα