Γ. Πατούλης: «Η Μεταμόρφωση, «μεταμορφώθηκε» και συνεχίζει τη δυναμική πορεία ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της»

Στον δήμο Μεταμόρφωσης βρέθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με σκοπό να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων, υποδομών και δράσεων που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, αλλά και για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στο Δήμο Μεταμόρφωσης κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο,

μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.λπ.) έργα, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα περίπου 11 εκ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε εκτελούνται, είτε βρίσκονται υπό δημοπράτηση, ή είναι μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης.

Κατά την περιοδεία του ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο της πόλης με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδα, παρουσία Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, με αντικείμενο την πορεία των χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια έργων που είναι σε εξέλιξη, αλλά και το σχεδιασμό παρεμβάσεων έργων για την επόμενη προγραμματική περίοδο, βάσει των τοπικών αναγκών. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Δημαρχείο ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον κ. Σαραούδα 1 σύγχρονο απορριμματοφόρο συγκέντρωσης βιοαποβλήτων και καφέ κάδους, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια και στους 66 Δήμους της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

O Περιφερειάρχης περιόδευσε σε έργα που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια όπως την κατασκευή του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης, ενώ μετέβη και στο 1ο ΓΕΛ της πόλης όπου έχουν γίνει παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Επιπρόσθετα επιθεώρησε τις υπό εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση κόμβων των οδών Τατοΐου και Δροσίνη κοντά στη συμβολή του με την Αττική Οδό, επισκέφθηκε στο σημείο της Εθνικής Οδού όπου θα μπουν ηχοπετάσματα, σε σημείο που λειτουργούν βυθιζόμενοι κάδοι ανακύκλωσης, ενώ μετέβη και στο Χατζηπατέρειο ίδρυμα.

Τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευαν ο Δήμαρχος Σ. Σαραούδας, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμικής Ανάπτυξης Π. Λεονάρδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Β. Γιαννακόπουλος, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Φ. Δαλιάνη και Σ.Ευσταθόπουλος, καθώς και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων σε κεντρικό καφέ της Μεταμόρφωσης όπου και έκλεισε την περιοδεία του παρέστησαν επίσης: Oι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Νίκος Χιωτάκης, Νίκος Κανελλάκης, Αναστασία Διαμαντάρα, Νίκος Καρούλιας, Μάρθα Σαμαρά, Ευαγγελία Γιακουμάτου, Πηνελόπη Νάνου, Θάνος Ασκητής, Νικόλαος Σαντοριναίος, η Πρόεδρος του ΔΣ Μεταμόρφωσης Δ. Σκοπελίτη, οι Αντιδήμαρχοι Σ. Σαριδάκης, Χ. Νικολοπούλου, Π. Λουσίδης, Γ. Μπαλτάς, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Ζυγούνας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Σάββας Νάνος, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου πρόληψης παραβατικότητας Β. Κορκόλης και ο Αντιπρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ΝΔ Δ. Καβούρης.

Γ. Πατούλης: Δίνουμε έμφαση στη θωράκιση και στην ασφάλεια της πόλης

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδα ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη στήριξη και τη συμβολή της Περιφέρειας στην υλοποίηση κρίσιμων έργων για την πόλη. Στο πλαίσιο της συνάντησης, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος υπέγραψαν και Προγραμματικές Συμβάσεις οι οποίες προβλέπουν τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, μελετών: 1. Για την προσθήκη ενός ορόφου σε όλους τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 560 χιλιάδων ευρώ και 2. Για την προσθήκη 2 ορόφων πάνω από τα Δημοτικά Ιατρεία της Μεταμόρφωσης, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 330 χιλιάδων ευρώ.

Ο κ. Πατούλης εξήρε την πολύ αρμονική συνεργασία με το Δήμαρχο, επισημαίνοντας πως αποτέλεσμα της οποίας είναι ορατά, κρίσιμα έργα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, τη δημιουργία σύγχρονων σχολικών μονάδων αλλά και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη. Ειδικότερα εστίασε στα έργα κατασκευής αγωγών όμβριων προϋπολογισμού 1.8 εκ. ευρώ, στην αντικατάσταση σηματοδοτών αλλά και των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με νέα τύπου led σε οδικούς άξονες της πόλης, στην κατασκευή του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης, στην αναβάθμιση κοινωνικών δομών αλλά και στη συμβολή της Περιφέρειας για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επίσης όπως ανακοίνωσε άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι, θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις

Με αφορμή την παράδοση του απορριμματοφόρου και των καφέ κάδων στον Δήμο Μεταμόρφωσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια επισημαίνοντας ότι με πρωτοβουλίες και ενέργειες της παρούσας διοίκησης και του ΕΔΣΝΑ έχουν εξασφαλιστεί από ευρωπαϊκά κονδύλια 200 εκ. ευρώ για τη δωρεάν παροχή στους δήμους ειδικών καφέ απορριμματοφόρων και κάδων συλλογής βιοαποβλήτων. «Σε συνεργασία με τους Δήμους θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε «πράσινες» πολιτικές με στόχο να κάνουμε την Αττική μία Περιφέρεια-Πρότυπο υγείας και ευζωίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατούλης, Η Μεταμόρφωση,patoulis, i metamorfosi