Γαλλία: 19 συλλήψεις φανατικών Ισλαμιστών

19 άτομα συνελήφθησαν στη Γαλλία σήμερα τα ξημερώματα μετά από επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια Ισλαμιστών που θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατική δραστηριότητα, σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
«Είναι καθήκον μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια του γαλλικού λαού. Δεν έχουμε επιλογή. ήταν απολύτως απαραίτητες», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe

1.
Οι επιδρομές, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο μιας προσπάθειας από τα γαλλικά σώματα ασφαλείας να πιέσουν ακραίες Ισλαμικές οργανώσεις που δρουν σε γαλλικό έδαφος, σημειώθηκαν σε τουλάχιστον 8 διαφορετικές πόλεις, ενώ οι περισσότερες έγιναν στην Τουλούζη και τη Νάντη.

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, οι γαλλικές αρχές εντόπισαν στα σπίτια των συλληφθέντων, τρία τυφέκια Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι Γκλοκ και μία χειροβομβίδα.
Ηγετικό ρόλο στη συγκεκριμένη προσπάθεια έχει αναλάβει η εσωτερική υπηρεσία πληροφοριών DCRI, στην οποία πρόσφατα ασκήθηκε κριτική λόγω της αποτυχίας του να αποτρέψει τις ενέργειες του Μερά στην Τουλούζη..
«[Οι συλλήψεις] θα συνεχιστούν και αυτό θα μας επιστρέψει να εκδιώξουμε από τα εδάφη μας έναν αριθμό ανθρώπων που δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εδώ», τόνισε ο κ. Σαρκοζί, ο οποίος βρίσκεται στο μέσο μίας αμφίρροπης προεκλογικής εκστρατείας για τη γαλλική προεδρία και προσπαθεί κατά τις τελευταίες μέρες να προβάλει τη σκληρή του στάση στα ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής και της εσωτερικής ασφάλειας.

πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα