Γαλλία: έληξε η κατάσταση ομηρείας στην τράπεζα της Τουλούζης

Συνελήφθη το απόγευμα ο ένοπλος που κρατούσε σε ομηρία τέσσερα άτομα μέσα σε υποκατάστημα μιας τράπεζας στην Τουλούζη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Άνδρες της αστυνομίας εισέβαλαν στο κτίριο και απελευθέρωσαν τους δύο τελευταίους ομήρους που κρατούσε ο δράστης, ενώ νωρίτερα ο δράστης είχε αφήσει ελεύθερες δύο από τις γυναίκες που κρατούσε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο ένοπλος, ο οποίος υποστηρίζει πως τα κίνητρα του ήταν θρησκευτικά, τραυματίστηκε, ενώ οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα

με πληροφορίες ο δράστης ενδέχεται να πάσχει από σχιζοφρένεια και είχε διακόψει τη θεραπεία του.

Ο άνδρας, η ηλικία και η ταυτότητα του οποίου δεν έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής, εισέβαλε στην τράπεζα στις 10:10 (τοπική ώρα, 11:10 ώρα Ελλάδας) και κλείστηκε σ' αυτή με τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της τράπεζας.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε κοντά στην πολυκατοικία όπου είχε κλειστεί ο 23χρονος Μεράχ και όπου τελικά σκοτώθηκε από τους άνδρες της Raid, της επίλεκτης μονάδας της γαλλικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, ο άνδρας που συνέλαβε σήμερα τους ομήρους απαίτησε την παρουσία της Raid. Στην αρχή της επίθεσής του έριξε ένα πυροβολισμό.

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα