Γαλλία: Θα παραδοθεί σήμερα το απόγευμα ο ύποπτος

Θα παραδοθεί σήμερα το απόγευμα ο ύποπτος για τις δολοφονίες στην Τουλούζη και το Μοντομπάν, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζαν – Κλοντ Γκεάν.

«Στόχος μας είναι να τον συλλάβουμε ζωντανό, ώστε να μπορέσουμε να τον προσαγάγουμε στη δικαιοσύνη...είναι επιτακτικό για μας», δήλωσε από την Τουλούζη ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Κλοντ Γκεάν.

Ο ύποπτος, ένας 24χρονος Γάλλος, αλγερινής καταγωγής, εν ονόματι Μοχάμεντ Μεράχ, έχει

οχυρωθεί σε σπίτι στην Τουλούζη, το οποίο είναι περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το Γκεάν, ο δράστης πέταξε από το παράθυρο ένα περίστροφο Colt, με αντάλλαγμα μια συσκευή επικοινωνίας με την αστυνομία. Ωστόσο ο ύποπτος έχει πληροφορήσει την αστυνομία ότι διαθέτει και άλλα όπλα, ανάμεσά τους ένα Καλάσνικοφ και ένα Uzi, σύμφωνα με τον υπουργό.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονται κοντά στο κτίριο όπου είναι οχυρωμένος ο δράστης αναφέρουν πως νωρίτερα ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη από το εσωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 24χρονος, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με την Αλ Κάιντα, είχε συλληφθεί στο Αφγανιστάν για πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ υποστηρίζει ότι με τις δολοφονίες ήθελε να εκδικηθεί για την εμπλοκή του γαλλικού στρατού σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. «Οι Εβραίοι σκότωσαν τους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη», πρόσθεσε. Ο άνδρας ήταν ήρεμος, μιλούσε καλά. Στη συνέχεια είπε ότι είχε ανάγκη να ακουστεί. Δήλωσε επίσης ότι έχει βιντεοσκοπήσει όλες τις δολοφονίες και ότι θα τις αναρτήσει στο Ίντερνετ.

Ο αδελφός του 24χρονου ύποπτου της σφαγής σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης συνελήφθη, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών ενώ στο χώρο της αστυνομικής επιχείρησης βρίσκεται και η μητέρα του 24χρονου δράστη.

Στο Ισραήλ τα θύματα της σφαγής στην Τουλούζη

Νωρίς το πρωί έφτασαν στην Ιερουσαλήμ οι σοροί των τεσσάρων θυμάτων της σφαγής τη Δευτέρα στην Τουλούζη. Οι κηδείες τελούνται στο μεγαλύτερο κοιμητήριο της Ιερουσαλήμ, το Χαρ Χαμενουχότ, στη συνοικία Γκιβάτ Σαούλ, στην είσοδο της πόλης.

Νωρίτερα, στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού είχε τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην οποία παρέστησαν ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα