Γάζα πόλεμος: Συντρίμμια και ελάχιστα σημάδια ζωής

Ελάχιστα σημάδια ζωής και πολλά ισοπεδωμένα κτήρια αποκαλύπτει η θέα από αεροσκάφος C-130 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο πέταξε πάνω από τη Γάζα προκειμένου να ρίξει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους που κινδυνεύουν από λιμό, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ ενάντια στη Χαμάς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το αμερικανικό αεροσκάφος κατέβηκε στα 3.000 πόδια πάνω από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Περισσότερα από 27.000 «ισοδύναμα γευμάτων»

Ο αμερικανικός στρατός

ανακοίνωσε ότι έριξε περισσότερα από 27.000 «ισοδύναμα γευμάτων» και σχεδόν 26.000 μπουκάλια νερού στη βόρεια Γάζα, όπου σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Ωστόσο, αυτά τα γεύματα δεν καλύπτουν παρά ελάχιστες από τις ανάγκες των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 576.000 άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού. Η Wall Street Journal έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την αμερικανική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Οργανώσεις αρωγής καταγγέλλουν ότι οι ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τις μεταφορές μέσω της χερσαίας οδού, ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να διασφαλίζεται ότι τα εφόδια που πέφτουν διανέμονται σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Γάζα: Η Ευρώπη καταγγέλλει τη χρήση της πείνας ως ”πολεμικό όπλο”

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κατήγγειλε τη χρήση της πείνας ως «πολεμικού όπλου» στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Αυτή η ανθρωπιστική κρίση δεν είναι φυσική καταστροφή, δεν είναι πλημμύρα, ούτε σεισμός – προκαλείται από τον άνθρωπο», τόνισε, ζητώντας πιεστικά να επιτραπεί να εισέλθει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακο, όπου οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή ως αυτό το στάδιο σε τουλάχιστον 31.184 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, κατά το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

«Όταν εξετάζουμε εναλλακτικές οδούς για να προσφέρουμε βοήθεια, διά θαλάσσης ή από τους αιθέρες, πρέπει να θυμόμαστε πως χρειάζεται να το κάνουμε επειδή οι χερσαίες οδοί είναι συνήθως κλειστές. Τεχνητά κλειστές», επέμεινε, χωρίς ποτέ να αναφερθεί ονομαστικά στο Ισραήλ. «Και η στέρηση τροφής από τον πληθυσμό χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάζα, Συντρίμμια,gaza, syntrimmia