Γενετική επιβεβαίωση και σύλληψη τριών στην Τουρκία

Όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, οι τουρκικές Αρχές προέβησαν στη σύλληψη τριών ατόμων που θεωρούνται ύποπτα σε σύνδεση με τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κατά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η ακροαριστερή παράταξη Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα - Μέτωπο (DHKP - C), σύμφωνα με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστότοπο που σχετίζεται με την οργάνωση. Μολονότι η αυθεντικότητα της προκήρυξης δεν έχει επιβεβαιωθεί, τα τεστ DNA έδειξαν πως ο Ετζεβίτ Σανλί, μέλος της τουρκικής οργάνωσης, ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες εναντίον της πρεσβείας ,ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης.

«Ο άνθρωπος που πυροδότησε τα εκρηκτικά τα οποία είχε δέσει πάνω στο σώμα του καθώς προσπαθούσε να εισέλθει στην πρεσβεία των ΗΠΑ... ήταν ο Ετζεβίτ Σανλί, ένας μαχητής της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το DHKP - C λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Ο Σανλί, ο οποίος παλαιότερα είχε φυλακισθεί για τρομοκρατική δραστηριότητα προτού αποφυλακιστεί για λόγους υγείας έπειτα από απεργία πείνας, πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε μέσα σε φυλάκιο στον περίβολο της πρεσβείας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και ένας τούρκος φρουρός ασφαλείας, ενώ μια δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά.

Από τα μέσα Ιανουαρίου οι τουρκικές Αρχές έχουν προβεί στη σύλληψη περίπου 100 ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με την ακροαριστερή οργάνωση. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το κίνημα είναι πιθανόν να σχεδίασε την χθεσινή επίθεση ως αντίποινα για τις αστυνομικές επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα