Γενική Απεργία στις 6 Νοεμβρίου

24ωρη Γενική Απεργία στις 6 Νοεμβρίου, σε συνδυασμό με συλλαλητήριο στις 11 π.μ στο πεδίον του Άρεως, αποφάσισε η ολομέλεια της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) στη σημερινή (16/10) της συνεδρίαση.

Κατά τη συνεδρίαση καθορίστηκε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων και δράσεων της συνομοσπονδίας. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής μετά την απεργία,

για να γίνει αποτίμηση της κινητοποίησης και σύγκληση του γενικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ αμέσως μετά, προκειμένου να καθοριστεί η πορεία και το πλαίσιο των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων.

Τα ζητήματα που βρίσκονται πίσω από τη νέα απεργιακή κινητοποίηση, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, είναι:

Η ανεργία και η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με την εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της μαύρης εργασίας και της αποδόμησης του εργατικού δικαίουΗ επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεωνΟ νέος υπό κατάρτιση προϋπολογισμόςΟι παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα μέσα από την κατάργηση και παράκαμψη δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών

Πρόκειται για την 35η γενική απεργία από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΔΕΔΥ πρόκειται να μετάσχει στην κινητοποίηση αφού προηγουμένως συντονίσει τις ενέργειές της με τη ΓΣΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη «για απεργίες με απεργούς και μαχητικά συλλαλητήρια». Απαντώντας ο κ. Παναγόπουλος στην κριτική που δέχεται από παρατάξεις της μειοψηφίας ότι δεν δέχθηκε το συντονισμό της δράσης της Συνομοσπονδίας με την ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε ότι, όταν ζητήθηκε, ήταν τεχνικά ανεφάρμοστος και έκανε λόγο για «κομματικές σκοπιμότητες».

Keywords
Τυχαία Θέματα