Γερανός ΕΛΑΣ βίντεο: Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό στην Ακαδημίας

Αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας αποτελεί πλέον η ανεξέλεγκτη πορεία του γερανού της ΕΛ.ΑΣ χθες στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ακαδημίας. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνιος Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για διενέργεια ποινικής έρευνας με στόχο να διαπιστωθεί η διάπραξη τυχόν ποινικών αδικημάτων. Την έρευνα θα διενεργήσει η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία και θα

«ψάξει» το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί από τον οδηγό του γερανού αξιόποινες πράξεις και συγκεκριμένα τα εξής αδικήματα: Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη και επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τραυματίστηκε διαδηλωτής.

 Το επίμαχο βίντεο

Το επίμαχο βίντεο καταγράφει την ένταση που επικρατούσε (και) στην Ακαδημίας, το πρωί της Πέμπτης (16/3), στο περιθώριο των κινητοποιήσεων για την τραγωδία στα Τέμπη. Ομάδα νεαρών, όπως φαίνεται στο βίντεο, πηγαίνει να τοποθετήσει δύο κάδους απορριμμάτων στη μέση του δρόμου. Οδηγός του γερανού της ΕΛΑΣ, φοβήθηκε μην εγκλωβιστεί και “καεί ζωντανός” (όπως ο ίδιος υποστήριξε) με αποτέλεσμα να κάνει ελιγμό για να ξεμπλοκαριστεί από τα οχήματα που βρίσκονται μπροστά του, να γκαζώνει και να χτυπάει τους κάδους με μεγάλη ταχύτητα.

Αντικείμενα -μετά την πρόσκρουση στους κάδους- εκσφενδονίστηκαν δεξιά και αριστερά, ενώ ένας νεαρός έπεσε κάτω στο οδόστρωμα, με τους υπόλοιπους να σπεύδουν κοντά του, για να διαπιστώσουν αν είναι καλά στην υγεία του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως, ο οδηγός του γερανοφόρου οχήματος, εγκλωβίστηκε στο σημείο και απειλήθηκε η σωματική του ακεραιότητα. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο οδηγός, πήγε να πάρει το αυτοκίνητο της Όλγας Γεροβασίλη, φοβήθηκε πως θα τον κάψουν ζωντανό και τότε, ανέπτυξε ταχύτητα με στόχο να απεγκλωβιστεί και να απομακρυνθεί όπως-όπως από το σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα