Γέρε χρόνε φύγε τώρα...

από τον Στράτο Ιωακείμ ([email protected])

Μας χωρίζουν λίγες μέρες από την έλευση του 2014 και το ερώτημα στο χείλη όλων είναι: «Τι άλλο μας περιμένει;». Το 2013 για τους περισσότερους ήταν μια δύσκολη χρονιά, κυρίως εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας. Οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν δε διαφοροποιήθηκαν ιδιαιτέρως. Ο «στραγγαλισμός» της ελληνικής οικονομίας συνεχίστηκε και η κοινωνική συνοχή δοκιμάστηκε ποικιλοτρόπως. Μέσα από τις αντιξοότητες καλλιεργήθηκε τεχνηέντως ένα κλίμα ανάκαμψης με την παρουσίαση πρωτογενούς πλεονάσματος. «Οι αριθμοί

ευημερούν, αλλά οι άνθρωποι πεθαίνουν...». Με αυτή την εικόνα πορευόμαστε προς τη νέα χρονιά. Μια νέα χρονιά που θα είναι εξίσου δύσκολη για όλους, αλλά κυρίως για τους ασθενέστερους. Και εκεί θα πρέπει να δοθεί η μεγαλύτερη προσοχή μας.

Η πολιτική κουβέντα που θα ξεκινήσει λίγες μέρες, μετά την έλευση του 2014, θα αφορά στις ομαδικές απολύσεις, το δημοσιονομικό κενό, το νέο μεσοπρόθεσμο, ενώ θα συζητηθούν και τα ισοδύναμα μέτρα που πρέπει να υπάρξουν από τον φόρο στα ακίνητα και τη διατήρηση του ΦΠΑ 13% στην εστίαση. Ζόρικα πράγματα θα πει κανείς, αλλά πλέον μάθαμε. Η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία θα εξακολουθήσει να πιέζει για λιτότητα, η τρόικα θα εξακολουθεί να πιέζει για «μεταρρυθμίσεις» και η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να «διαπραγματεύεται». Το 2014 είναι εκλογική χρονιά. Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο. Το γεγονός δεν είναι αμελητέο. Τα μηνύματα της κάλπης θα είναι σημαντικά και θα δώσουν σημαντικές κατευθύνσεις για το που πάμε. Μέσα σε αυτό το κλίμα εν ολίγοις θα πορευτούμε στον νέο χρόνο που ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε. Με αγάπη, αλληλεγγύη, σεβασμό και με ψηλά το κεφάλι, ας καλωσορίσουμε το 2014. Καλή Χρονιά σε όλους και για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα