Για έλλειμμα σχεδόν είκοσι εκατομμυρίων ευρώ έκανε λόγο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι το «βήμα εμπρός» που θα θέλαμε ως νέα δημοτική αρχή. Πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό ανάγκης» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου. Ο Στέλιος Αγγελούδης πρόσθεσε: «Οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά, μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνεται από τα

οικονομικά δεδομένα που παραλάβαμε: το τεράστιο άνοιγμα στα ανταποδοτικά τέλη και την πενιχρή εισπραξιμότητα».

Οι αριθμοί

«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και τα οικονομικά στοιχεία δεν αμφισβητούνται» έγραψε ο Δήμαρχος και ανέλυσε τι εννοεί:

Το έλλειμμα ανέρχεται στα 19.770.000 ευρώ εκ των οποίων τα 14.770.000 αφορούν τη διαφορά εσόδων – εξόδων στα ανταποδοτικά τέλη.Το 2019 η προηγούμενη δημοτική αρχή παρέλαβε ένα χρηματικό υπόλοιπο 19 εκατομμυρίων ευρώ.Το 2020 η διοίκηση Ζέρβα κατέγραψε έλλειμμα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο κάλυψε από το αποθεματικό.Το 2021 το έλλειμμα έφτασε τα 13 εκατομμύρια ευρώ που ομοίως καλύφθηκε από το αποθεματικό.Το 2022 νέο έλλειμμα κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ.Το 2023 το έλλειμμα ανήλθε στα περίπου 12.000.000 ευρώ τα οποία άρχισαν να καλύπτονται από ίδιους πόρους λόγω εξάντλησης του αποθεματικού υπολοίπου.

Εμείς δεν πρόκειται να κρυφτούμε από τις ευθύνες μας. «Απαντούμε στις νέες προκλήσεις με χρηστή διαχείριση των οικονομικών, διαφάνεια, εξορθολογισμό των δαπανών, βέλτιστη δυνατή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, συνεπή διεκδίκηση πόρων, αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Το 2024 είναι η χρονιά που θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την υγιή και αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Θεσσαλονίκης» ανέφερε επίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης,dimarchos thessalonikis