Για κατάρρευση στο Αφγανιστάν μετά το 2014 προειδοποιεί το ICG

Καταστροφική ενδέχεται να είναι η αποχώρηση των νατοϊκών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το 2014, για την χώρα καθώς μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση της κυβέρνησης ή ακόμη και σε εμφύλιο πόλεμο, αν δεν γίνουν κάποια σημαντικά βήματα, σύμφωνα με έκθεση της «δεξαμενής σκέψης» International Crisis Group (ICG).

Συγκεκριμένα, η έκθεση του ICG, τονίζει ότι οι αφγανικές δυνάμεις δεν είναι έτοιμες να αναλάβουν τη διαφύλαξη της ασφάλειας της

χώρας και ότι οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2014 θα σημαδευτούν από νοθεία, εκτός αν το κράτος επέμβει για να εξασφαλίσει τη σωστή διεξαγωγή των εκλογών

Την αποχώρηση των νατοϊκών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το 2014 μπορεί να ακολουθήσει η κατάρρευση της κυβέρνησης ή ακόμα και ένας εμφύλιος πόλεμος, εάν δεν γίνουν κάποια σημαντικά βήματα τώρα, σύμφωνα με έκθεση της «δεξαμενής σκέψης» International Crisis Group (ICG).

Όπως αναφέρεται, «πρέπει να αρχίσουν τώρα να γίνονται βήματα για την εξασφάλιση μίας σταθερής μετάβασης ώστε να αποτραπεί ένα κατρακύλισμα προς την κατάρρευση του κράτους. Ο χρόνος τελειώνει».

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπό τις τρέχουσες συνθήκες, οι εκλογές του 2014 θα χαρακτηριστούν από μαζική νοθεία», προειδοποιεί η έκθεση.

«Ανοησίες και σκουπίδια» χαρακτήρισε η αφγανική κυβέρνηση με ανακοίνωση της τις εν λόγω προβλέψεις.

 «Το έθνος μας δεν γεννήθηκε το 2002. Έχουμε ιστορία 5.000 ετών. Έχουμε πολεμήσει εναντίον υπερδυνάμεων στο παρελθόν. Η εθνική μας αστυνομία και ο στρατός είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την ψυχή και την κυριαρχία της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιπλέον διαβεβαίωσε πως οι εκλογές θα είναι «ελεύθερες και δίκαιες», παρά τους ισχυρισμούς του ICG  ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, η χώρα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο που θα αποτελέσει την πρόφαση για την ανακήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τελικά στην κατάρρευση του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα