Γιώργος Βλάχος: Η πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της

«Πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε να σταματήσει η αθρόα εισαγωγή μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας», δηλώνει ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής κ. Γεώργιος Βλάχος στην συνέντευξη, που παραχώρησε στην «Αττική», όπου εστιάζει στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το παλαιό «Υπόλοιπο Αττικής».

Ο κ. Βλάχος ζητά από την Πολιτεία να είναι «συνεπής

στις δεσμεύσεις της, όπως οφείλει να είναι συνεπής η πολιτεία διαχρονικά» για το ζήτημα των αντισταθμιστικών οφελών από την αξιοποίηση του Ελληνικού για τους δήμους των Μεσογείων. Τέλος, ο κ. Βλάχος σημειώνει ότι η «ολοκληρωμένη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων αποτελεί μείζον ζήτημα για την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων».

Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα από τα μείζονα προβλήματα της χώρας. Στηρίζετε τη λύση που προκρίνεται για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και ποιά είναι η θέση σας για τη σχεδιαζόμενη λειτουργία ενός εξ αυτών στη Δυτική Αττική;

«Η χώρα μας, λόγω κυρίως και της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί προσφιλή προορισμό για μεγάλο αριθμό μεταναστών, που είτε επιθυμούν να μεταβούν μέσω των συνόρων μας σε άλλες όμορες ευρωπαϊκές χώρες, είτε επιθυμούν να παραμείνουν στην πατρίδα μας ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και εξαπάτησης, παραμένοντας ουσιαστικά εγκλωβισμένοι εδώ, δίχως καν να έχουν τα απολύτως απαραίτητα για διαβίωση. Είναι πολύ εύκολο για τους ίδιους να εισέλθουν στη χώρα, ενώ είναι ακόμα ευκολότερο να μεταβούν στην ενδοχώρα χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο. Γίνεται επομένως κατανοητό ότι εκεί είναι η «πηγή» του κακού. Στις θύρες εισόδου είναι που πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε να σταματήσει η αθρόα εισαγωγή μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών σίγουρα αποτελούν μέρος της λύσης, όμως η συγκεκριμένη πρόταση για να έχει αποτελέσματα, θα πρέπει να σχεδιαστεί σωστά από την αρχή. Είναι απαραίτητο τα συγκεκριμένα κέντρα να μην είναι εντός του οικιστικού ιστού, επιβαρύνοντας και υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο περιοχές που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως είναι αυτές της Δυτικής Αττικής.

Δεν μπορούμε να ξεσηκώνουμε χωρίς λόγο τους ήδη εξαγριωμένους και ανασφαλείς πολίτες. Πρέπει να ακουστεί το ανέφικτο αυτού του εγχειρήματος, το οποίο μεταφέρει η δημοτική αρχή στο σύνολό της, οι τοπικοί φορείς αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών. Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι πολυσύνθετο και απαιτεί τη δημιουργία, σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών, που θα συνδυαστούν βέβαια με την χρήση όλων των σύγχρονων μέσων για τη φύλαξη των συνόρων μας και την αυστηροποίηση των όρων νομιμοποίησης, σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές προβλέψεις».

Οι δήμοι των Μεσογείων (Σπάτα–Αρτέμιδα, Παιανία–Γλυκά Νερά, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Ραφήνα–Πικέρμι) διεκδικούν αντισταθμιστικά οφέλη από την αξιοποίηση του Ελληνικού; Ποιά η θέση σας γ

Keywords
Τυχαία Θέματα