Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης οδεύει προς την ανθρακική ουδετερότητα και την ενεργειακή αυτονομία

Στο όραμά του για τη δημιουργία μιας πόλης μιας πόλης «ευφυούς, πράσινης και αποτελεσματικής» αναφέρθηκε με άρθρο του ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και εκ νέου υποψήφιος για τη θέση κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Από το 2014, οπότε και ανέλαβε τα ηνία του δήμου, ο κ. Κωνσταντέλλος έθεσε ως βάση του συνόλου των δημοτικών δράσεων τη συνύπαρξη και την ισορροπία των παραγόντων της αειφορίας, δηλαδή του ανθρώπου, του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

Οι δράσεις που αναπτύχθηκαν είχαν στόχο την αντιμετώπιση

της κλιματικής αλλαγής, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας καθώς επίσης και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου την πόλης. Όπως δήλωσε ο ίδιος σχετικά: «Απώτερος στόχος μας είναι, ο Δήμος μας να καταστεί ένας Δήμος ανθρακικά ουδέτερος. Για να το πετύχουμε αυτό, συμμετέχουμε στο ευρωπαϊκό έργο C-Track 50, που είναι στην ουσία, ένας οδικός χάρτης ενεργειών για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, του μηδενισμού της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, με έτος αναφοράς το 2030».

Επισημαίνεται πως ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ήδη από το 2014 συμμετέχει στο Σύμφωνο των Δημάρχων, το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ονομάζει ως «δύναμη κρούσης» για την επικοινωνία και τη μετάβαση στη Πράσινη Συμφωνία, και πραγματοποιώντας σειρά δράσεων ξεπέρασε κατά πολύ τις δεσμεύσεις του για τους στόχους του 2018 και του 2020. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντέλλος, «Φιλοδοξούμε μέσα από τις δράσεις μας στο δημόσιο χώρο, δημοτικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, να δώσουμε το παράδειγμα να προχωρήσουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και στον ιδιωτικό χώρο, στις επιχειρήσεις και τις οικίες και να γίνουμε μία Ανθρακικά Ουδέτερη Πόλη στην ολότητά της».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,grigoris konstantellos, dimos varis voulas vouliagmenis