Γυμναστική με περίοδο: Επιτρέπεται;

Είναι σύνηθες να μην υπάρχει κίνητρο, όταν έρχονται αυτές οι δύσκολες μέρες του μήνα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις το γυμναστήριο. Ήρθε η ώρα να μάθεις πώς η βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης μπορεί να επηρεάσει και συχνά να βελτιώσει την περίοδό σου. Όταν, λοιπόν, έρχεται η ώρα να πας στο γυμναστήριο, αυτές τις δύσκολες μέρες του μήνα, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις τη δύναμη να ακολουθήσεις το πρόγραμμα. Πάνω από τις μισές γυναίκες στη Μ. Βρετανία λένε ότι σταματάνε να ασκούνται όταν έρχεται η περίοδός τους, σύμφωνα με μελέτη της Populus για λογαριασμό της Orreco. Είτε αυτό οφείλεται σε κράμπες, λιγούρες, κακή διάθεση ή σε αυτό το ενοχλητικό κορδονάκι του ταμπόν στο μαγιό, τα συμπτώματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Ακόμη και αν κάθε τι που σχετίζεται με φυσική κατάσταση σου φαίνεται πολύ, μα πάρα πολύ, μακρινό και παρακαλάς να περάσεις μια εβδομάδα κουλουριασμένη στο κρεβάτι, να θυμάσαι το εξής: Υπάρχουν οφέλη από την άσκηση κατά την περίοδο. Μπορεί μερικές φορές να είναι ακόμη και γυναικείο πλεονέκτημα. Η άσκηση μπορεί να έχει ελάχιστη έως μεγάλη επίδραση στον κύκλο σου, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά το σώμα σου στη σωματική δραστηριότητα. Είναι λογικό η έμμηνος ρύση και η άσκηση να συνδέονται: η περίοδός σου ελέγχεται από την παραγωγή και τη ρύθμιση των ορμονών του οργανισμού σου, ενώ οι φυσικές απαιτήσεις άσκησης επηρεάζουν αυτά τα ορμονικά επίπεδα και το σώμα σου με διάφορους τρόπους.

Η άσκηση μπορεί να κάνει πιο χαμηλή τη ροή

Οι ορμονικές αλλαγές από μια τακτική ρουτίνα άσκησης μπορεί να κάνουν την περίοδό σου λιγότερο επώδυνη. Μπορούμε να χαρούμε επιτέλους; Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι τα οιστρογόνα και η απώλεια βάρους. Όσο περισσότερο λίπος έχεις, τόσο περισσότερα οιστρογόνα παράγεις από τον λιπώδη ιστό. Αυτό το περίσσευμα ορμόνης μπορεί να παχύνει την επένδυση της μήτρας σου με αποτέλεσμα περισσότερο αίμα να συσσωρεύεται στο πρώτο μισό του κύκλου σου. Όταν χάνεις βάρος με την άσκηση, έχεις λιγότερα οιστρογόνα στο σώμα σου. Ως αποτέλεσμα, η επένδυση γίνεται λεπτότερη και η ροή είναι χαμηλότερη.

Οι προπονήσεις μπορούν να ανακουφίσουν από τις κράμπες

Μπορεί να έχεις ακούσει για τις προσταγλανδίνες, αλλά μάλλον δεν τις έχεις νιώσει. Πρόκειται για φλεγμονώδεις ουσίες που περιορίζουν τη ροή του αίματος στη μήτρα σου και είναι υπεύθυνες μερικές φορές για τις κράμπες. Τα αναλγητικά όπως η ιβουπροφαίνη αποκλείουν τη δημιουργία αυτών των ήπιων προβλημάτων της περιόδου, αλλά η άσκηση είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος για να μπει τέλος σε αυτά. Η άσκηση όχι μόνο ενισχύει τη ροή του αίματος προς τη μήτρα σου, αλλά και πυροδοτεί την παραγωγή αυτών των ορμονών ευεξίας (και ανακούφισης από τον πόνο), που δεν είναι άλλες από τις υπέροχες, μαγικές ενδορφίνες.

Η άσκηση μπορεί να προκαλέσει ακανόνιστη περίοδο

Η άσκηση απαιτεί να αντλήσεις την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει το σώμα σου καθημερινά. Όταν το σώμα σου δεν έχει αρκετή ενέργεια για να διατηρεί σε λειτουργία τα συστήματα, τότε βάζει σε υπολειτουργία τα δευτερεύοντα, σε αυτήν την περίπτωση το αναπαραγωγικό σύστημα. Μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται υποθάλαμος επιβραδύνει την έκλυση ορμονών που είναι υπεύθυνες για την ωορρηξία, έτσι ώστε η περίοδός σου να μην έρχεται όταν την περιμένεις. Αυτό συνήθως προκύπτει μόνο με έντονη εξουθενωτική άσκηση και υποθερμιδική δίαιτα, αλλά αν το πρόγραμμα άσκησής σου έχει διαφορετικό αποτέλεσμα στον κύκλο σου, μίλησε με τον γιατρό σου. Συνολικά, η σωματική δραστηριότητα έχει το είδος των θετικών δράσεων στην περίοδο που κάθε γυναίκα επιθυμεί (δηλαδή, χαμηλότερη ροή και πιο ήπιες κράμπες). Συνεπώς είναι μια μακράν καλύτερη λύση για την ταλαιπωρία της περιόδου από το κουλούριασμα στον καναπέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γυμναστική, Επιτρέπεται,gymnastiki, epitrepetai