Η αντεπίθεση του ΚΚΕ δεν σηματοδοτεί αλλαγή στάσης του

Ως κλιμάκωση της μαχητικότητας των ΚΚΕ θεωρήθηκε η επεισοδιακή επίσκεψη στελεχών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας και η μετάβαση της γενικού γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, στη Λάρισα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για σκληρή αντεπίθεση του ΚΚΕ που προσπαθεί

να εκμεταλλευτεί τη μετριοπαθή στάση που υιοθετεί τελευταίως ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο θεωρούν πως υπαναχωρεί στις θέσεις του. Όπως σημειώνουν, το ΚΚΕ επιχειρεί να καθοδηγήσει υπέρ του τη φυσιολογική δυσαρέσκεια των πολιτών από τα νέα δημοσιονομικά μέτρα, χρησιμοποιώντας τις κινητοποιήσεις των επαγγελματικών κλάδων.

Ωστόσο η κοινή λογική δεν τεκμηριώνει τον παραπάνω ισχυρισμό. Ανέκαθεν το ΚΚΕ ήταν παρόν στους κοινωνικούς αγώνες, ενώ το ΠΑΜΕ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προχωρούσε σε αντιδράσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό υποστήριξε και η κ. Παπαρήγα, απαντώντας εμμέσως στις θεωρίες περί ακτιβισμού του ΚΚΕ, το τελευταίο διάστημα.

«Από το ίδιο βράδυ των εκλογών, καλέσαμε τον λαό να είναι σε δράση και αντεπίθεση. Και όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε δράση», τόνισε η κ. Παπαρήγα, για να συμπληρώσει πως «ο αγώνας που απαιτείται θα είναι πολύ σκληρός και μακρόχρονος», χωρίς ωστόσο να υπάρχει «άμεση αποτελεσματικότητα».

Σε κάθε περίπτωση, η κόντρα κυβέρνησης-ΚΚΕ που βγήκε προς τα έξω ήταν σίγουρα «σκληρή», καθώς φάνηκε πως τουλάχιστον μία από τις δύο πλευρές ψεύδεται ή τουλάχιστον ήταν υπερβολική στις τοποθετήσεις της. Χαρακτηριστική ήταν η αντιπαράθεση για την παρουσία των μελών του ΠΑΜΕ στο όγδοο όροφο του υπουργείου Εργασίας, με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση να καταγγέλλει επίθεση στο γραφείο του, με βιαιοπραγίες και καταστροφή δημόσιας υπηρεσίας, και το ΚΚΕ να διαψεύδει κατηγορηματικά τις συγκεκριμένες κατηγορίες, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.

Keywords
Τυχαία Θέματα