Η αντιπρόταση του υπ. Εργασίας στις απαιτήσεις της τρόικας

Απάντηση με email έστειλε στην τρόικα, το υπουργείο Εργασίας, κάνοντας γνωστές τις αντιπροτάσεις της πολιτικής του ηγεσίας, για τα εργασιακά ζητήματα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο θεωρεί αναγκαίο να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Έτσι, αποδέχεται, κατ' αρχήν, την ανάγκη για μείωση του ύψους των αποζημιώσεων, επισημαίνοντας

πως είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, αλλά θέτει ως «κόκκινη γραμμή» την εξαίρεση των παλαιότερων εργαζομένων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τα στελέχη του υπουργείου αντιπροτείνει για τους εργαζομένους μέχρι τα 16 χρόνια προϋπηρεσία, όταν απολύεται, να παίρνει 12 μισθούς, όπως είναι και σήμερα.

Από τα 16 χρόνια όμως και πάνω να δίνονται έως έξι επιπλέον αποζημιώσεις, ανάλογα με τα επιπλέον χρόνια που έχει ο εργαζόμενος και με βάση ένα πλαφόν τουλάχιστον 2.000 ευρώ και όχι με βάση τα 586 ευρώ, όπως ζητάει η Τρόικα.

Για τους νεοπροσλαμβανόμενους προτείνεται από εδώ και πέρα να ισχύσουν ως ανώτατο όριο αποζημίωσης οι 12 μηνιαίοι μισθοί μέχρι τα 16 χρόνια προϋπηρεσίας.

Σε ό,τι αφορά τις τριετίες το υπουργείο Εργασίας ζητά να διατηρηθούν και να παραμείνουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η θέση του υπουργείου Εργασίας είναι πως οι τριετίες έχουν ένα ιδιαίτερα έντονο πολιτικό, κοινωνικό συμβολισμό και γι' αυτό πρέπει να διατηρηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα