Η ασθένεια του Βασίλη Ράπανου αλλάζει τα δεδομένα

Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα λάβει εξιτήριο ο Βασίλης Ράπανος, ο οποίος δεν έχει ορκιστεί ακόμη υπουργός Οικονομικών, λόγω της ξαφνικής αδιαθεσίας, που ένιωσε την Παρασκευή το απόγευμα.

Οι μέχρι τώρα εξετάσεις του κ. Ράπανου είναι καθαρές, ενώ εκκρεμεί η γαστροσκόπηση, στην οποία θα υποβληθεί σήμεα.

Εν τω μεταξύ, έχει «φουντώσει» η σεναριολογία για το κατά πόσο θα αναλάβει τελικά το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών και αυτό διότι ο εν δυνάμει υπουργός Οικονομικών

θα περιμένει τη γνωμάτευση των γιατρών και ύστερα θα αποφασίσει για το θέμα της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο κ. Ράπανος θα δώσει σήμερα -ή το πολύ μέσα στα επόμενα 24ωρα- την οριστική του απάντηση στον πρωθυπουργό. Αυτή η επικοινωνία των δύο ανδρών θα κρίνει εν πολλοίς και την πορεία της κυβέρνησης το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το» Έθνος» σημειώνει ότι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου παραδέχονταν ότι ο κ. Ράπανος αιφνιδιάστηκε όταν πληροφορήθηκε τη σύνθεση της κυβέρνησης, καθώς είχε διαβεβαιώσεις περί συμμετοχής συγκεκριμένων προσώπων - τεχνοκρατών, όπως ήταν οι κ. Ζανιάς, Στουρνάρας και Γιαννίτσης. Το γεγονός, ότι ουδείς εκ των τριών αξιοποιήθηκε τελικά, προκάλεσε τη δυσφορία του προέδρου της Εθνικής.

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό του Υπουργικού Συμβουλίου, όλοι ελπίζουν να μην αλλάξει άποψη ο κ. Ράπανος, γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ουσιαστικό πολιτικό πρόβλημα με το «καλημέρα» στη νέα κυβέρνηση, άρχισαν να συζητούνται εναλλακτικά σενάρια για το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών.

Πάντως, οι εναλλακτικές λύσεις για τη θέση του υπουργού Οικονομικών είναι περιορισμένες, στη περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι θεράποντες ιατροί του Βασίλη Ράπανου θα του απαγορεύσουν την ανάληψη καθηκόντων στο πιο δύσκολο υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα