Η έλλειψη δικαιοσύνης και η ανεργία φοβίζουν τους Έλληνες

Έρευνα της Καπα Research για λογαριασμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σφυγμομέτρησε τις απόψεις των Ελλήνων πολιτών για το τι τους φοβίζει περισσότερο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (91,7%) εξέφρασε φόβο για την έλλειψη δικαιοσύνης, ακολουθούν η ανεργία (84,4%), η φτώχεια (83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια (81,4%).

Εν τω μεταξύ, μόνο ως απογοητευτικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα στοιχεία σχετικά με το πώς επηρεάζει η οικονομική κρίση την υγεία των

ανθρώπων. Ειδικότερα, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε την υγεία τους, το 56,9% ότι επηρέασε την ψυχική τους υγεία και το 52,6% τις σχέσεις τους.

Όσον αφορά στις οικονομικές δυσκολίες, το 55,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία να αγοράσουν φάρμακα, ενώ το 28,4% καταφεύγει στη μείωση της δοσολογίας της φαρμακευτικής αγωγής.

Σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης για θέματα υγείας, τα σκήπτρα φαίνεται να κρατάει ο γιατρός, καθώς σε ποσοστό 76% δήλωσαν ότι ενημερώνονται από το γιατρό, μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 58,8% από ιστοσελίδες το 53,5% από τον φαρμακοποιό, το 25,4% από τα social media και το 24% από εφημερίδες, ενώ σε ποσοστό 79,7% θεωρούν ότι είναι πολύ και αρκετά ενημερωμένοι για θέματα υγείας.

Όπως υπογραμμίστηκε στο συνέδριο «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσια Υγεία» η αναζήτηση πληροφοριών από μη γιατρούς ενέχει κινδύνους, καθώς η έρευνα έδειξε ότι το 61,6% έκαναν αυτοδιάγνωση μέσω Διαδικτύου, το 35,2% έκαναν αυτοδιάγνωση με βάση τηλεοπτική εκπομπή και το 34,2% δήλωσε ότι εμπιστεύονται διαγνωστικές μεθόδους που υπάρχουν στο Ίντερνετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα