Η ελληνική «Miss Violence» ξεχώρισε στη Βενετία

Το βραβείο FEDEORA καλύτερης ταινίας από την Ευρώπη και τις χώρες της Μεσογείου, του Διαγωνιστικού Τμήματος του 70ού Φεστιβάλ της Βενετίας, που απονέμει η Ομοσπονδία Κριτικών για ταινίες από την Ευρώπη και τη Μεσόγειο όπως και το βραβείο, το Arca του κινηματογράφου για νέους, που απονέμουν 70 νέοι από Ιταλία, Γαλλία και Τυνησία, κέρδισε η ελληνική ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά.

Η Miss Violence, δεύτερη μεγάλου

μήκους ταινία του σκηνοθέτη, αποτελεί ένα σύγχρονο σχόλιο σχετικά με τη δομή και λειτουργία της οικογένειας. Μιλάει για την αιμομιξία και την παιδοφιλία μέσα από την ιστορία μιας δυσλειτουργικής οικογένειας. Το σενάριο ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη και η παραγωγή στις εταιρίες Faliro House Productions και Plays2place Productions, με παραγωγούς τους Βασίλη Χρυσανθόπουλο, Αλέξανδρο Αβρανά, executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Παράλληλα με το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας, η ταινία θα προβληθεί και στο πλαίσιο του προγράμματος City to City κατά τη διάρκεια 38ου Φεστιβάλ του Τορόντο που φέτος είναι αφιερωμένο στην πόλη της Αθήνας. Δέκα ταινίες πρόσφατης ελληνικής παραγωγής, θα προβληθούν δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς τους να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της κινηματογραφικής κοινότητας και να ερευνήσουν τις πιθανότητες για μελλοντικές συμπαραγωγές.

Το βραβείο FEDEORA καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Μέρες των Δημιουργών» απονεμήθηκε στην ισραηλινή ταινία «Βηθλεέμ» του Γιούβαλ Αντλερ, που καταπιάνεται με αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια με τις σχέσεις ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Αραβες, μέσα από την ιστορία ενός νεαρού που μπλέκεται σε μια ομάδα εξτρεμιστών μουσουλμάνων.

Στον Βούλγαρο Μίλκο Λαζάροφ, σκηνοθέτη της ταινίας «Αποξένωση», γύρω από έναν Ελληνα (Χρήστος Στέργιογλου) που ταξιδεύει στη Βουλγαρία για να αγοράσει ένα μωρό, η οποία προβλήθηκε στο ίδιο τμήμα, απονεμήθηκε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Τέλος, στην ταινία «Ταξικός εχθρός» του Ροκ Μπίτσεκ (Σλοβενία) απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης ταινίας του τμήματος «Εβδομάδα της Κριτικής».

Τα επίσημα - μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ ανακοινώνονται απόψε Σάββατο από την κριτική του επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα