Η κατάθλιψη κρύβεται πίσω από την… πνευμονία!

Φαινομενικά η κατάθλιψη δεν έχει καμία σχέση με την εμφάνιση της πνευμονίας, ωστόσο Αυστραλοί ερευνητές του πανεπιστημίου του δυτικού Σίδνεϊ ανακάλυψαν ότι οι ασθενείς που πάσχουν από χρόνια πνευμονοπάθεια συχνά υποφέρουν και από κατάθλιψη!

Όπως αναφέρει η μελέτη τους, οι ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους σε ποσοστό 83%, ενώ το 40% των ασθενών με χρόνια πνευμονοπάθεια παρουσιάζει ένα είδος κατάθλιψης, το οποίο ενδέχεται να επιδεινωθεί.

«Η μελέτη μας έδειξε

ότι η κατάθλιψη επηρεάζει αρνητικά την πρόγνωση της χρόνιας πνευμονοπάθειας», αναφέρουν στην έκθεσή τους οι επιστήμονες και τονίζουν ότι «οι ασθενείς θα πρέπει να εξετάζονται και για τα δύο προβλήματα, αφού αν εντοπιστεί ότι συνυπάρχουν, οι ειδικοί θα έχουν τη δυνατότητα να τα αντιμετωπίσουν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Evan Atlantis, περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού άνω των 40 ετών πάσχει από χρόνια πνευμονοπάθεια, τα συμπτώματα της οποίας αυξάνονται όσο αυξάνεται και η ηλικία.

Keywords
Τυχαία Θέματα