Η «Κλεοπάτρα» έπνιξε τη Σαρδηνία

Το σαρωτικό χτύπημα του κυκλώνα «Κλεοπάτρα» που συνοδεύτηκε από κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις και πλημμύρες έχει «ισοπεδώσει» τη γειτονική Σαρδηνία, με αποτέλεσμα 18 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, ενώ 2.737 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τα μέσα μεταφοράς στο νησί έχουν παραλύσει, 500 χλμ αυτοκινητοδρόμων

είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία, ενώ 15.000 κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Σε διάστημα ενός 24ώρου έπεσε βροχή έξι μηνών στη Σαρδηνία, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από την κυβέρνηση προκειμένου να αποδεσμευτεί άμεσα αρωγή ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο νησί μετέβη εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, δηλώνοντας ότι «το κράτος βρίσκεται εδώ και καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια» για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι πόλεις που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα είναι η Όλμπια (όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι), το Νουόρο και το Οριστάνο. Αργά το απόγευμα της Τρίτης κύμα σφοδρής κακοκαιρίας χτυπούσε τις νότιες περιφέρειες της Σαρδηνίας και την Καλαβρία.

Το ακριβές μέγεθος της καταστροφής αναμένεται να έλθει στο φως την Τετάρτη όταν τα σωστικά συνεργεία φθάσουν σε όλες τις πληγείσες ζώνες του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα