Η κρίση στην Ευρωζώνη τελείωσε δηλώνει ο Ολάντ

Για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψή του στην Ιαπωνία, ενημερώνοντας και εξηγώντας στους ιάπωνες επιχειρηματίες, ότι η κρίση στην Ευρωζώνη τελείωσε, αν και απομένουν να γίνουν βήματα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας στην περιοχή.

«Πρέπει να καταλάβετε εδώ, στην Ιαπωνία, ότι η κρίση στην Ευρωζώνη τελείωσε και ότι μπορούμε να εργαστούμε μαζί, Ιαπωνία και Γαλλία, για να ανοίξουμε νέες πόρτες οικονομικής προόδου» είπε ο Ολάντ απευθυνόμενος σε ιάπωνες επιχειρηματίες.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η δυνητικά καταστροφική κρίση χρησίμευσε τελικά στην ενίσχυση της Ευρώπης και την προώθηση ισχυρότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των 17 χωρών-μελών του ευρώ.

«Τώρα έχουμε όλα τα εργαλεία για τη σταθερότητα και τη συνοχή. Υπήρξε βελτίωση στην οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, προετοιμάσαμε μία τραπεζική ένωση και έχουμε κανόνες για τα ζητήματα προϋπολογισμού» είπε ο Ολάντ.

Όπως σημειώνει το BBC, η Ευρωζώνη βρίσκεται σε ύφεση για έξι συνεχή τρίμηνα, τη μεγαλύτερη περίοδο από τη δημιουργία της, το 1999.

Παράλληλα, η ανεργία έχει καταγράψει ιστορικό ρεκόρ με πάνω από 19 εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες να βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας. Στη Γαλλία, μόνο, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε τον Ιούνιο στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 15 χρόνων.

Έως τον περασμένο Απρίλιο υπήρχε αβεβαιότητα για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου και το μέλλον της στη ζώνη του ευρώ διασφαλίστηκε μόνο με ένα οδυνηρό «κούρεμα» καταθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα