Η λίστα με τα υπό κατάργηση (ή συγχώνευση) σχολεία

«Λουκέτο» σε 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία) μπαίνει από τον Σεπτέμβριο, κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια.

Έτσι, καταργούνται 31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία, ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία

και 12 νηπιαγωγεία.

Παράλληλα, υποβιβάζονται σε θέσεις 5 νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται 2 δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτιρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί.

Στον αντίποδα, εκτός από «λουκέτα» προβλέπεται και ίδρυση 3 δημοτικών και 2 νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρωθούν με εκπαιδευτικούς όταν τελικά λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Τα δημοτικά σχολεία που καταργούνται είναι επτά στην περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής, από τρία στο νομό Ροδόπης και στο νομό Ευρυτανίας, από δύο στην Δ' Αθήνας και στους νομούς Ημαθίας και Λακωνίας, και από ένα στην Α' Αθήνας, στη Β' Θεσσαλονίκης και στους νομούς Ξάνθης, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Καρδίτσας, Πέλλας, Σερρών, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, με το κλείσιμο δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων θα εξοικονομηθούν 76.000 ευρώ για το 2013, αφού οι αλλαγές υλοποιούνται σχεδόν στα μισά του οικονομικού έτους, ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.

Η λίστα με τα υπό κατάργηση-συγχώνευση σχολεία

Keywords
Τυχαία Θέματα