Η… μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας «διώχνει» το εγκεφαλικό!

Θα μπορούσατε ποτέ να πιστέψετε ότι τρώγοντας μακαρόνια ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας απομακρύνετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού; Και όμως, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Leeds, η συστηματική κατανάλωση φυτικών ινών μειώνει τον κίνδυνο να υποστεί κάποιος εγκεφαλικό επεισόδιο!

Ειδικότερα, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία οκτώ προηγούμενων ερευνών, οι οποίες διεξήχθησαν από το 1990 μέχρι το 2012 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για

κάθε 7 γραμμάρια φυτικών ινών που καταναλώνονται, παρατηρείται μια μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού κατά 7%. Καλές πηγές φυτικών ινών είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και οι ανάλατοι ξηροί καρποί.

Η επικεφαλής της έρευνας, Diane Threapleton από το τμήμα Διατροφής και Τεχνολογίας Τροφίμων του πανεπιστημίου του Leeds σχολίασε: «Η αύξηση της ποσότητας φυτικών ινών που προσλαμβάνει κανείς είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό και ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, όπως οι παχύσαρκοι, οι καπνιστές και όσοι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση».

Καλές πηγές φυτικών ινών, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι τα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί.

Keywords
Τυχαία Θέματα