Η νύχτα της «Μεγάλης Προδοσίας» στην Ελληνική Αστυνομία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η νύχτα «της μεγάλης προδοσίας» στην ΕΛ.ΑΣ», είχε ως αποτέλεσμα να διαφύγουν και να καταζητούνται σε όλη τη χώρα και σε όλα τα πιθανά σημεία, που μπορεί να κρύβονται, τουλάχιστον πέντε αρχηγικά μέλη της μεγαλύτερης συμμορίας, που σάρωσε τη χώρα στις διαρρήξεις και στις ληστείες και εξαρθρώθηκε από τις υπηρεσίες ασφάλειας.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι παράλληλες επιχειρήσεις σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία 500 αστυνομικών και 37 εισαγγελέων, στοιχεία των προετοιμαζόμενων επιχειρήσεων διέρρευσαν σε αρχηγούς του

πολυδαίδαλου κυκλώματος, που είχαν την άνεση, όπως αποδείχθηκε, να «πίνουν καφέ» σε γραφείο αξιωματικού, που δεν μετείχε των ερευνών!

Οπως αναφέρει η Αστυνομία στο διαβιβαστικό της προς τις εισαγγελικές αρχές, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψαν βάσιμες ενδείξεις ότι «συγκεκριμένοι αστυνομικοί παρείχαν πληροφόρηση σε αρχηγικά μέλη της οργάνωσης με αποτέλεσμα να ματαιώνεται η ποινική δίωξη η να δυσχεραίνεται η έρευνα της υπηρεσίας καθώς και να αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας των κατηγορουμένων».

Έτσι έγινε και την 1η Νοεμβρίου, όταν από τους επιτελείς θεωρήθηκε ότι πλέον είχε ολοκληρωθεί η οκτάμηνη αναζήτηση στοιχείων για τον ρόλο του καθενός εκ των 90 κατηγορουμένων και τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης, εφιάλτη σπιτιών και επιχειρήσεων.

Οι αρχηγοί είχαν ενημέρωση «από μέσα» με αποτέλεσμα κάποιοι να προλάβουν άρον άρον να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Όταν εισέβαλαν εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν μόνο ανοιχτές συσκευές (τηλεοράσεις κ λ π) και ανοιχτά συρτάρια και κουτιά απ όπου έλειπαν τα κλοπιμαία…

Τα στοιχεία που συνθέτουν την υπόθεση διαρροής των σχεδίων της ΕΛ.ΑΣ, είναι συνταρακτικά, όπως περιγράφονται:

«Ο αστυνομικός Β. Ι (σ.σ αξιωματικός σε υπηρεσία της Αττικής) είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και κατ ιδίαν συναντήσεις με κατηγορούμενους και συγκεκριμένα με τον Σ.Δ, Σ.Α, Ρ.Σ.

Στο πλαίσιο αυτό, περί τις 14:30 ώρα της 1ης Νοεμβρίου ο (αξιωματικός) Β.Ι καλεί τον Σ.Α, στο τηλέφωνό του, χωρίς ο τελευταίος να απαντήσει.

Είκοσι λεπτά αργότερα, όμως, ο κακοποιός βλέπει την κλήση και καλεί εκείνος τον αξιωματικό. Ο τελευταίος του λέει:

-«πάρε και τον φίλο σου και ελάτε να πιείτε ένα καφέ το απόγευμα»

-«τι ώρα;»

«πεντέμισι με έξι»

Μετά από πέντε λεπτά ,ακολουθεί τηλεφώνημα από τον αποδέκτη της πρόσκλησης για… καφέ, στον φίλο του:

-«Με πήρε τώρα ο Γιάννης τηλέφωνο… μου είπε πεντέμισι η ώρα να είμαστε εκεί, μου είπε είναι ανάγκη, είναι σοβαρό…»

Μετά τη συνάντηση, ο βασικός συνομιλητής του αξιωματικού ενημερώνει για τη σοβαρότητα της κατάστασης και άλλον συναρχηγό.

Η Ασφάλεια Αμαρουσίου, που χειρίστηκε την υπόθεση, κάνει γνωστό ότι η επιχείρηση είχε οριστεί για τις 2 Νοεμβρίου και ώρα 6 το πρωϊ, δηλαδή λίγες ώρες μετά!

Όμως, μετά τις προαναφερόμενες επικοινωνίες, βασικά αρχηγικά μέλη της οργάνωσης αποχώρησαν βιαστικά από τις οικίες τους παίρνοντας μαζί τους προφανώς και όλα τα κλοπιμαία δεδομένου ότι την επομένη όταν υλοποιήθηκε η επιχείρηση δεν βρέθηκαν στα σπίτια τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από πληροφορίες, που πήραν, κατάφεραν να συλλάβουν τουλάχιστον κάποιους από αυτούς που διέφυγαν σε ξενοδοχεία, όπου είχαν βρει πρόχειρο κατάλυμα στην Αττική.

«Εν τέλει, προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ, διέφυγαν της σύλληψης και αρχηγικά μέλη τα οποία είναι βέβαιο ότι θα είχαν συλληφθεί εντός των οικιών τους αν δεν υπήρχε σχετική πληροφόρηση»

Σημειώνεται ότι εκτός από τον συγκεκριμένο αξιωματικό ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η συνάντηση έγινε επειδή οι κακοποιοί «ήταν πληροφοριοδότες του», κατηγορούνται άλλοι δύο για κατάχρηση εξουσίας και δωροδοκία.

Το άρθρο Η νύχτα της «Μεγάλης Προδοσίας» στην Ελληνική Αστυνομία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα