Η Παιανία τίμησε τους παραολυμπιονίκες

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Βορρέ, στην Παιανία, η τιμητική εκδήλωση για τους παραολυμπιονίκες του Λονδίνου.

Η Παιανία μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη, φιλοξενώντας το Αθλητικό Σωματείο Άγιος Χριστοφόρος. Το  Α.Σ.Α.Χ. είναι μέλος της αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες και μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία σωματεία της χώρας, αφού οι αθλητές του συμμετέχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδος από το

2003 μέχρι σήμερα.

Ο Δήμος Παιανίας επιβράβευσε τις προσπάθειές τους, τίμησε με πλακέτες και μετάλλια τους παραολυμπιονίκες Γρηγόρη Πολυχρονίδη: Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ζευγάρια BC3 (μαζί με τους συναθλητές του Νικόλαο Πανανό και Μαριλένα Κορδαλή) και 5η θέση στο ατομικό της κατηγορίας BC3, Παναγιώτης Σουλάνης: 15ος στο ατομικό της κατηγορίας BC1, Αλέξανδρος Παπαδάκης: 21ος στο ατομικό της κατηγορίας BC2 και Μαρία Σταματουλά: 5η θέση στη σφαίρα και 6η θέση στην κορίνα και Χρυσό μετάλλιο και Ευρωπαϊκό ρεκόρ  στη κορίνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Ολλανδία 2012 και Ασημένιο στο Ευρωπαϊκό στην Ολλανδία 2012.

Επαίνους έλαβαν όλοι οι αθλητές του ΑΣΑΧ για την αξιόλογη προσπάθειά τους.

Επίσης Τιμητικές Πλακέτες  απονεμήθηκαν στον κ. Γεώργιο Φουντουλάκη, Πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρο της Αθλητικής ΕΟΑΜ ΑΜΕΑ και Αρχηγό της Ελληνικής αποστολής του Λονδίνου ενώ στη μνήμη του Κυριάκου Γριβέα τ. Προέδρου της αθλητικής ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ παρέλαβε η σύζυγός του.

Έπαινοι επίσης δόθηκαν στον κ. Αριστείδη Πανανό, τ. Πρόεδρο Ατόμων με αναπηρία, Υπαρχηγό της Ελληνικής Αποστολής, στον κ. Γιώργο Τζίμα Ομοσπονδιακό Προπονητή BOCCIA, στον κ. Κεραμίδα Ανδρέα Προπονητή BOCCIA αθλητή –συνοδό και στον κ. Δανιήλ Πολυχρονίδη αθλητή-συνοδό.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με τις μελωδίες τους  το TRIO ENCORE.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γ. Δάβαρης ανακήρυξε επίτιμους Δημότες τους Χρυσούς Παραολυμπιονίκες και ανέφερε : «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και συγχαίρουμε αυτά τα παιδιά που με τη δύναμη της ψυχής τους γίνονται παράδειγμα για όλους μας, στον ανηφορικό δρόμο της ζωής. Ο Δήμος μας και εγώ ο ίδιος προσωπικά θα είμαι πάντα δίπλα τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα