Η Πολωνία ζητά εξηγήσεις από την Google, για λανθασμένες ισοτιμίες του ζλότι

Εξηγήσεις από την Google ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών της Πολωνίας μετά το λάθος στις ισοτιμίες του πολωνικού νομίσματος, του ζλότι. Χθες το βράδυ, η Google δημοσίευσε λανθασμένες ισοτιμίες ανάμεσα στο ζλότι και σε άλλα νομίσματα. Συγκεκριμένα, έδειξε πως η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ διαμορφωνόταν στα 5,20

ζλότι, του δολαρίου στα περίπου 4,70 ζλότι και του ελβετικού φράγκου στα 5,30 ζλότι.

Πρόκειται για ισοτιμίες κατά 23% υψηλότερες από την ισοτιμία του πολωνικού νομίσματος στην αγορά. Ο υπουργός Οικονομικών Αντρέι Ντομάνσκι σε ανάρτησή του στη πλατφόρμα X μετά το λάθος στις ισοτιμίες ανέφερε: «Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι. Η ισοτιμία του ζλότι που έσπειρε τον πανικό είναι λανθασμένη» και συμπλήρωσε: «Θα ανοίξουν σε λίγο οι ασιατικές αγορές και η κατάσταση θα επανέλθει στην κανονικότητα». Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών της Πολωνίας ζήτησε επισήμως εξηγήσεις από τη Google Poland «για τις αιτίες αυτής της λανθασμένης δημοσίευσης αναφορικά με την ισοτιμία του ζλότι και τα μέτρα που θα λάβει (η εταιρεία) για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον».

Ο εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας της Πολωνίας NBP είπε ότι τα δεδομένα που παρουσιάζονται από την πλατφόρμα της Google «δεν είναι πάντοτε ακριβή». Σύμφωνα με ειδικούς, τους οποίους επικαλούνται τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, το λάθος ενδέχεται να οφείλεται στον αλγόριθμο που χρησιμοποίησε η Google και η λανθασμένη εκ μέρους της ανάλυση των δεδομένων της αγοράς, που δεν επικαιροποιήθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου. Η πρώτη αντίδραση της Google, ήρθε σήμερα το απόγευμα, σε ένα σχόλιο της προς το ιδιωτικό ενημερωτικό κανάλι TVN 24. Για την ακρίβεια, η η Google ανέφερε ότι οι ισοτιμίες που δημοσιεύει «βασίζονται σε δεδομένα προερχόμενα από εξωτερικές πηγές» και «εάν παρατηρηθούν ανακρίβειες, επικοινωνούμε με τους παρόχους των δεδομένων για να διορθωθούν τα λάθη μόλις αυτό καταστεί εφικτό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολωνία, Google,polonia, Google