Η πρόληψη σώζει ζωές

Περίπου χίλια άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα καρδιαγγειακά νοσήματα του Δήμου Αμαρουσίου, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου» που υλοποίησε δωρεάν το Ελληνικό ίδρυμα Καρδιολογίας, στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου, το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου από τους γιατρούς του Ε.Λ.Ι.ΚΑΡ. και με την επιστημονική συνδρομή της Α΄Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι

εξεταζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ειδικούς επιστήμονες για την ανάγκη πρόληψης και τους παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Παράλληλα, βάσει ειδικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για όσους εξεταζόμενους γνώριζαν την ολική χοληστερόλη, μετά από μέτρηση της αρτηριακής πίεσης έγινε προσδιορισμός του καρδιαγγειακού κινδύνου για την επόμενη δεκαετία.

Την ικανοποίησή του για την ανάληψη από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία και συνομίλησε με τους γιατρούς για τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «τα καρδιαγγειακά νοσήματα με κύριες εκδηλώσεις το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελούν πρωταρχική αιτία θανάτου στη χώρα μας. Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, ώστε μέσα από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση να αντιστραφούν οι επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Συμμετέχουμε στην σημαντική πρωτοβουλία του Ε.Λ.Ι.ΚΑΡ. παρέχοντας τη δυνατότητα στους συμπολίτες για προληπτικές δωρεάν εξετάσεις και την παροχή εξατομικευμένων συμβουλών που συμβάλουν καθοριστικά στη διατήρηση της καλής υγείας και της ποιότητας ζωής.»

Keywords
Τυχαία Θέματα