Η πρώτη virtual σύντροφος,υπάρχει στην Ιαπωνία! (Video)

Και όμως δεν θα πιστεύατε στα μάτι σας αν βλέπατε μπροστά σας το ολόγραμμα που δημιούργησαν στην Ιαπωνία. Όταν το πραγματικό ξεπερνά την φαντασία και το αντίστροφο.
Ένας Ιάπωνας «γκουρού» της τεχνολογίας ένωσε τον αισθητήρα του Kinect με ένα ζευγάρι βίντεο-γυαλιά και δημιούργησε ένα εντυπωσιακό φορητό σύστημα που μεταφέρει εικονικά αντικείμενα στο πραγματικό κόσμο. Συγκεκριμένα, η δημιουργία του μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μια εικονική φίλη, την Miku, η οποία θα μας ακολουθεί όπου και να πηγαίνουμε και

θα αλληλεπιδρά μαζί μας.
Με μια πρώτη σκέψη ίσως και η ιδέα να είναι τρομακτική, καθώς η Miku πλησιάζει τον χρήστη ενώ από πίσω παίζει ιαπωνική techno μουσική, όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα.
Στη συνέχεια, αρχίζει να αλληλεπιδρά με το «αγόρι» της, καθώς εκείνη χαχανίζει όταν της ακουμπά το κεφάλι και αρχίζει να χορεύει μέσα στο πάρκο. Όταν δυσαρεστείται μάλιστα παίρνει ένα βλοσυρό ύφος, ενώ έχει πλήρη γκάμα εκφράσεων στο πρόσωπο για κάθε περίπτωση.
Από τεχνολογικής άποψης, η δημιουργία του Ιάπωνα είναι εντυπωσιακή, καθώς όταν για παράδειγμα υπάρχει ένα φυσικό εμπόδιο μπροστά από τον χρήστη, όπως ένα δέντρο, η Miku εξαφανίζεται και η παρουσία και οι κινήσεις της είναι ρεαλιστικές. Επιπλέον, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι σκιές διαμορφώνονται ανάλογα με τις κινήσεις της.
Και αν αυτή η ερασιτεχνική δημιουργία προκαλεί εντύπωση, φανταστείτε τι θα δούμε στο μέλλον από τα επερχόμενα γυαλιά της Google, τα οποία σίγουρα θα οδηγήσουν ένα βήμα πιο πέρα την ικανότητα των ανθρώπων της τεχνολογίας να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα..

Keywords
Τυχαία Θέματα