Η Σαρλίζ Θερόν θα ενσαρκώσει την πολεμική ανταποκρίτρια Μαρί Κόλβιν

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν θα πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία του Hollywood που θα έχει ως θέμα τη ζωή της πολεμικής ανταποκρίτριας Μαρί Κόλβιν.

Η 37χρονη ηθοποιός σχεδιάζει επίσης να είναι και παραγωγός στην ταινία που θα έχει ως τίτλο «Ο προσωπικός πόλεμος της Μαρί Κόλβιν» (Marie Colvin’s Private War).

Ποια

ήταν η Κόλβιν

Η Μαρί Κόλβιν, βετεράνος πολεμική ανταποκρίτρια των «Sunday Times» του Λονδίνου, σκοτώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, την ώρα που οι συριακές δυνάμεις βομβάρδιζαν την πόλη Χομς. Εργαζόταν σε ένα αυτοσχέδιο κέντρο μέσων ενημέρωσης που καταστράφηκε στην επίθεση. Ήταν 56 ετών.

Η Κόλβιν γεννήθηκε στο Λονγκ Άιλαντ των ΗΠΑ και σπούδασε στο πανεπιστήμιο Γέιλ. Ξεκίνησε την καριέρα της ως αστυνομική συντάκτρια του UPI στο Νιου Τζέρσεϊ, το οποίο στη συνέχεια την έστειλε στην Ουάσινγκτον και από εκεί στο Παρίσι όπου την προσέλαβαν οι «Sunday Times» το 1986 ως ανταποκρίτρια για τη Μέση Ανατολή.

Κάλυψε τον εμφύλιο στη Βηρυτό, την ιντιφάντα στο Ισραήλ και τους πολέμους Ιράν-Ιράκ και στην Υεμένη. Μέχρι τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου το 1991, είχε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία ως πολεμική ανταποκρίτρια. Έλαβε βραβείο για τα ρεπορτάζ της από την Τσετσενία, όπου περικυκλωμένη από ρωσικά πυρά, πέρασε στη Γεωργία μέσω των παγωμένων βουνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα