Η τρόικα απορρίπτει τις κυβερνητικές προτάσεις

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως καταλήγουν οι συζητήσεις των κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα απορρίπτει περίπου το 50% των προτάσεων που έχουν τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση και που προήλθαν από τη συμφωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους δύο εταίρους που στηρίζουν την κυβέρνηση (Βενιζέλου - Κουβέλη).

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις 40 λεπτά διήρκησε η συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής της

τρόικας με τον πρωθυπουργό, ενώ εξερχόμενοι από τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα με τον  υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας εκφράζουν τις ενστάσεις τους σε τρία βασικά σημεία: Πρώτον, στη μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα (διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων). Δεύτερον, στις περικοπές στους τομείς της υγείας, της άμυνας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τις περικοπές ύψους 3 δισ. ευρώ που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση η τρόικα φαίνεται να μην αποδέχεται τα 1,5 δισ. ευρώ. Τρίτον, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις διαρθρωτικές αλλαγές που φαίνεται να μην προχωρούν.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα