Η βαρεμάρα στη δουλειά σας είναι… δημιουργική!

Την επόμενη φορά που το αφεντικό σας θα σας κάνει παρατήρηση, επειδή χαζεύετε εν ώρα εργασίας, ίσως θα πρέπει να του φέρετε τη νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κεντρικού Λανκασάιρ… Τι λέει η έρευνα αυτή; Ότι οι εργαζόμενοι που… ταξιδεύει ο νους τους σε συσκέψεις και ονειροπολούν στις συναντήσεις του γραφείου είναι οι πιο δημιουργικοί!

Οι ερευνητές διεξήγαγαν δυο πειράματα, από τα αποτελέσματα των οποίων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι ονειροπολούν εν ώρα

εργασίας δίνουν τόνωση στη δημιουργικότητά τους, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως εργασιακό προσόν.

Στην πρώτη έρευνα οι ψυχολόγοι ζήτησαν από 40 ενήλικες να κάνουν μια βαρετή δουλειά: να αντιγράφουν νούμερα από έναν τηλεφωνικό κατάλογο για ένα τέταρτο της ώρας. Στη συνέχεια, τους ζήτησαν να ασχοληθούν με κάτι πιο δημιουργικό, να βρουν διαφορετικούς τρόπους χρήσης για ένα ζευγάρι πλαστικές κούπες. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες που προηγουμένως είχαν ασχοληθεί με τη βαρετή αντιγραφή, ήταν πιο εφευρετικοί συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου των 40 ατόμων που τους ζητήθηκε απευθείας να σκεφτούν διαφορετικές χρήσεις για τις κούπες.

Εν συνεχεία, οι επιστήμονες ζήτησαν από 30 άτομα να αντιγράψουν αριθμούς, από άλλα 30 να τους διαβάσουν και από τα 30 της ομάδας ελέγχου να μην κάνουν κάτι. Για μια ακόμη φορά διαπίστωσαν ότι τα άτομα της ομάδας ελέγχου μετά επέδειξαν τη μικρότερη δημιουργικότητα, αλλά μεταξύ των άλλων δυο ομάδων εκείνοι που έκαναν το πολύ πιο βαρετό έργο της ανάγνωσης ήταν πιο δημιουργικοί από εκείνους που αντέγραφαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα