Η υγεία σε διαθεσιμότητα…

Μετά τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης, ο κλήρος πέφτει σε περίπου 2.500 εργαζόμενους από τον χώρο της υγείας. Όπως αναφέρει το Έθνος, το σχέδιο του υπουργείο Υγείας για την υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας του πλεονάζοντος διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ενώ στις 1.250 διαθεσιμότητες του τρέχοντος έτους θα προστεθούν άλλες τόσες το 2014.

Το προσωπικό θα αντληθεί από οργανικές θέσεις μονάδων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν. «Είναι δέσμευση του υπουργείου να θέσει σε κινητικότητα 1.250 εργαζόμενους στην Υγεία

έως το τέλος του έτους και άλλους 1.250 το 2014», ανέφερε άλλωστε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Πάντως, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αφού το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την κατάργηση των οργανικών θέσεων θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου χώρου.

Στο τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων. Τουλάχιστον 13 νοσηλευτικά ιδρύματα αλλάζουν χρήση και οι οργανικές τους θέσεις εντάσσονται στη δεξαμενή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Λίγους μήνες αργότερα θα δοθούν οι πρώτες 1.250 διαθεσιμότητες. Οι εν λόγω υπάλληλοι θα εισπράττουν το 75% του μισθού τους, μέχρι να μετακινηθούν σε νέα οργανική θέση, η οποία μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στη χώρα.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο προγραμματισμό, τα Γενικά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου στην Εύβοια μετατρέπονται σε μονάδες βραχείας ή ημερήσιας νοσηλείας υπό την ομπρέλα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Επίσης, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Σπηλιοπούλειο στην Αθήνα προβλέπεται να λειτουργήσουν ως μονάδες χρόνιων παθήσεων για παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς με αναπνευστικές, καρδιολογικές ή μεταβολικές παθήσεις. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με το Αγία Βαρβάρα στη Δυτική Αττική, προσωπικό του οποίου έχει ήδη διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Αττικόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα