Ηangout: Βιντεοκλήσεις μέσω broswer από την Google...

Το Google Hangouts είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις μεταξύ τους εντελώς δωρεάν και προσφέρεται επίσης δωρεάν σε όσους είναι χρήστες και εγγεγραμμένοι στο Gmail, στο iGoogle ή στο Google Plus, το οποίο είναι το κοινωνικό δίκτυο της Google.

Πέρυσι

το Google Hangouts λάνσαρε για τους χρήστες του Google Plus την υπηρεσία "On Air", που απευθυνόταν σε μια σειρά από εξειδικευμένους χρήστες που πλέον μπορούσαν να συνομιλήσουν με δεκάδες φίλους τους σε όλο τον κόσμο παράλληλα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ακόμη πολλά κοινωνικά δίκτυα, καθώς δεν μπορούν να υποστηρίξουν βιντεοκλήσεις.

Από πέρυσι, με την δοκιμαστική περίοδο του Google Hangouts On Air προστέθηκαν εκατοντάδες νέοι χρήστες, το κοινωνικό δίκτυο μεγάλωσε και πλέον η Google το διαθέτει σε όλους τους χρήστες της υπηρεσίας δωρεάν.

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία σαν ανοικτή συνδιάσκεψη, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επικοινωνήσουν οι καλλιτέχνες με τους φαν τους σε μια συναυλία που θα κάνουν, να δώσουν δωρεάν μαθήματα μαγειρικής σε όλους ή να κάνουν reunion για να ευχηθούν χρόνια πολλά σε κάποιο συμμαθητή τους.

Εννοείται ότι το Google Hangouts On Air έχει και άλλες χρήσεις, όμως εξαρτάται από τον τρόπο που θέλει ο κάθε χρήστης να το «εκμεταλλευτεί» και να το αξιοποιήσει.

Η υπηρεσία είναι σταδιακά διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες και για να την ενεργοποιήσει κάποιος, πρέπει να πατήσει "Enable Hangouts On Air" όταν μπει στο μενού του Google Hangouts μέσω Google Plus.

Τέλος, ο χρήστης έχει και άλλα προνόμια, καθώς μπορεί να δει πόσοι τον βλέπουν σε πραγματικό χρόνο, πόσοι είναι διαθέσιμοι εκείνη την χρονική στιγμή, ενώ μπορούν να μαγνητοσκοπήσουν το βίντεο και να το ανεβάσουν στη συνέχεια στο YouTube αλλά και στο Google Plus.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα