Ίχνος ντροπής για τον άτυχο δάσκαλο της Ρόδου

Μπροστά στον απόλυτο εξευτελισμό βρέθηκαν οι συγγενείς του 53χρονου καθηγητή Αγγλικών Κώστα Αργυρόπουλου, που έχασε τη ζωή του στη φονική καταιγίδα που έπληξε τη Ρόδο. Οι άνθρωποί του, είδαν από πρώτο χέρι τι θα πει ελληνική γραφειοκρατία και μάλιστα επί τουρκικού εδάφους. Να υπενθυμίσουμε πως η σορός του άτυχου άνδρα, ξεβράστηκε στα τουρκικά παράλια.

Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ο οποίος συνόδευσε τα αδέλφια του νεκρού καθηγητή στην Τουρκία, το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης ζήτησε από τους συγγενείς του, το ποσό των 500 ευρώ, για την μεταφορά του στην Ελλάδα.

Ο

κ. Παπακαλοδούκας ανέφερε ότι «όταν ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση παρουσία εισαγγελέα και ενώ το κράτος της Τουρκίας απλοποίησε ουσιαστικά τις διαδικασίες, ώστε οι συγγενείς να συνοδεύσουν άμεσα τον άνθρωπο τους στη Ρόδο, το ελληνικό προξενείο Σμύρνης ζήτησε 500 ευρώ για το φέρετρο που θα μετέφερε το νεκρό στη Ρόδο».

Και συμπλήρωσε: «Δεν ντράπηκαν ούτε την αδελφή του θύματος που προσπαθούσαμε να τη συνεφέρουμε, καθώς είχε λιποθυμήσει μετά την αναγνώριση της σορού. Το τουρκικό κράτος έκανε τα πάντα να μας βοηθήσει. Παρακάμψαμε γραφειοκρατικές διαδικασίες 15 ημερών για να πάρουμε αυθημερόν τη σορό, οι Τούρκοι μάς βοήθησαν στα πάντα, ενώ η υπάλληλος του ελληνικού προξενείου της Σμύρνης, που υποτίθεται ότι είμαστε και ευρωπαϊκό κράτος, μάς ζήτησε 500 ευρώ. Αποδείξαμε πόσο γελοίο κράτος είμαστε, ντροπή!»

Τα αδέλφια του άτυχου εκπαιδευτικού, έδωσαν τελικά τα χρήματα. Με παρέμβασή του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος ενημερώθηκε αρμοδίως από το δήμαρχο της Σύμης, αποφάσισε να επιστρέψει το ποσό των 500 ευρώ στους συγγενείς του άτυχου θύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα