ΙΕΑ: Εθελοντική δράση στην Πάρνηθα

Τo Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας σε συνεργασία με τo ΚΕΑΝ διοργανώνουν ενέργεια αναδάσωσης και περιποίησης περιοχής της Πάρνηθας, την Κυριακή 27 Μαΐου 2012.

Οι εργασίες, που θα περιλαμβάνουν βοτάνισμα και περιποίηση φυταρίων, θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 12.30. Ως σημείο συνάντησης έχει ορισθεί ο σταθμός του τελεφερίκ Πάρνηθας, απ’ όπου στις 8.45 λεωφορεία

θα μας μεταφέρουν στον προορισμό μας ενώ στο τέλος των εργασιών θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα. Για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο θα υπάρχει ένα λευκό λεωφορείο της εταιρείας Στεφανάκη στο σταθμό της Κηφισιάς, με αναχώρηση στις 08:15 για το σταθμό του τελεφερίκ Πάρνηθας. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε ξεχωριστό χώρο για φιλοπεριβαλλοντικά παιχνίδια.
Το Ι.Ε.Α. και το ΚΕΑΝ στηρίζουν τη δράση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, στον αγώνα για την διατήρηση των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας που αποτελεί έναν από τους τελευταίους και ζωτικής σημασίας πνεύμονες πρασίνου για την πόλη της Αθήνας.
Αναλυτικότερα, την Κυριακή 27 Μαΐου 2012, εθελοντές και προσωπικό των εταιρειών μελών του ΙΕΑ, συμμετέχουν σε δράση περιποίησης φυταρίων (κεφαλληνιακής ελάτης) που έχουν φυτευτεί τα τελευταία χρόνια στις καμένες εκτάσεις, στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.
Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών ΔΕΠΑ AE, ΔΕΣΦΑ AE, TUV AUSTRIA HELLAS και EUROBROKERS SA, με χορηγούς κλαδικής επικοινωνίας την εταιρεία Boussias Communications και έντυπης επικοινωνίας την εφημερίδα ATTIKI PRESS.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης ( Ι.Ε.Α.), ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το ΚΕΑΝ προγραμματίζουν ανάλογες δράσεις καθώς και ενέργειες εθελοντικής πυροπροστασίας για την περίοδο του καλοκαιριού.
Περισσότερες πληροφορίες για το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης ( Ι.Ε.Α.), τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το ΚΕΑΝ θα βρείτε στο www.iea.org.gr , στο http://www.parnitha.eu/ και στο http://www.kean.gr αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα