Ηλεκτρική σκούπα που «μιλάει» τρεις γλώσσες!

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές συνεχίζουν να εκπλήσσουν την αγορά και τον τομέα της τεχνολογίας με τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα. Αυτή τη φορά απασχολούν την αγορά της τεχνολογίας με μια οικιακή ηλεκτρική συσκευή. Πρόκειται για την πρώτη σκούπα, που ονομάζεται Cocorobo και μιλάει αγγλικά, ιαπωνικά και κινέζικα και συγκεκριμένα σε 36 φράσεις.

Η σκούπα δεν προσφέρεται για διάλογο, αλλά χρησιμοποιώντας απλές και καθημερινές ατάκες, όπως «γεια σου τι κάνεις;», «καιρό έχω να σε δω», δίνει την αίσθηση της άμεσης επικοινωνίας με την συσκευή, η οποία αποκτά ένα άλλο ενδιαφέρον.

Επίσης,

η σκούπα έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει τον αέρα στο δωμάτιο, όσο λειτουργεί, κάνοντας ιονισμό στο χώρο, ενώ μπορεί να εντοπίζει χαμένα αντικείμενα κάτω από έπιπλα, χάρη στην ενσωματωμένη κάμερα που διαθέτει.

Σκοπός της κατασκευάστριας εταιρείας Sharp, η οποία είναι η γνωστή και στη χώρα μας, ήταν να δημιουργήσουν μια σκούπα-ρομπότ, η οποία εκτός από χρήσιμη στον κάτοχό της, θα κάνει το καθάρισμα μια πιο ευχάριστη και εύκολη δραστηριότητα. Για όσους ενδιαφέρονται μέχρι στιγμής, δεν είναι διαθέσιμη στην αγορά η συσκευή. Η διάθεση της θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα μόνο στην Ιαπωνία και θα κοστίζει περίπου 1.220 ευρώ, όμως αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην υπόλοιπη Ασία. Πάντως, προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας για τον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα