Ισραήλ πόλεμος τώρα: Μαζική εισβολή από αέρος – Επίθεση της Χεζμπολάχ από Λίβανο

Επικίνδυνη τροπή παίρνει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς υπάρχουν αναφορές για επίθεση με ρουκέτες και μαζική εισβολή με αεροσκάφη, πιθανότατα μη επανδρωμένα, που πέρασαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας αριθμός αεροσκαφών – με ορισμένες αναφορές να κάνουν λόγο για αιωρόπτερα – εισήλθαν στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο όπου εδρεύει η σκληροπυρηνική Χεζμπολάχ. Επίσης το Channel 4 του Ισραήλ

μεταδίδει πως η Χαζμπολάχ ξεκίνησε επίθεση από το βορά, με ρουκέτες και drones κατά της πόλης Χάιφα. Οι σειρήνες χτύπησαν σε όλη την περιοχή και οι Αρχές διέταξαν τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο μέχρι νεωτέρας, λόγω της εισόδου «εχθρικών αεροσκαφών».

Δείτε LIVE εικόναΔείτε βίντεο από κατοίκους της Χάιφα που τρέχουν να κρυφτούν

Haifa pic.twitter.com/8q7c6zTyXj

Revolution Radio (@Freedom_Slips) October 11, 2023

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο από την επίθεση προς το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την επίθεσή της στο Ισραήλ κοντά στα σύνορα του Λιβάνου. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, 15-20 αεροσκάφη πιστεύεται ότι διείσδυσαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

#Hezbollah has released footage of its attack on #Israel near the #Lebanese border. pic.twitter.com/7nyb66dZxk

— EHA News (@eha_news) October 11, 2023

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έλαβαν αναφορά σχετικά με «ύποπτη διείσδυση» από τον Λίβανο στον ισραηλινό εναέριο χώρο

Οι Ισραηλινοί καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες τους λόγω προειδοποίησης για «πιθανή εισβολή» Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ έχει σπεύσει κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, μετά τις αναφορές για εισβολή αεροσκαφών.

The IDF fired flare shells on the border with Lebanon.#freegaza#FreePalestine #hamas#sham pic.twitter.com/x4bRRU7zRF

— AHMED HUSHAM (@hoochythegreat) October 11, 2023

Επίσης, το Ισραήλ έχει ρίξει φωτοβολίδες στο σημείο, καθώς εξετάζει τα σύνορα για να διαπιστώσει εάν πράγματι πραγματοποιείται εισβολή.

Η Χαμάς επιτέθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

Ένας πύραυλος έπληξε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

BEN-GURION AIRPORT UNDER ATTACK pic.twitter.com/zaw3FQMg0V

— Daljir Media (@radiodaljir) October 11, 2023

Hamas, İsrail’in en büyük havaalanı Ben Gurion’a bomba yağdırdı. Saldırı sonrasında tüm uçuşlar durdurulurken, havaalanında yaşanan panik anları cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. #israil #gazze #hamas #sondakika #telaviv #filistin #seyahat #haber #bengurion pic.twitter.com/lT4P4Cf4HS

— UsaTurkNews (@usaturknews) October 11, 2023

Μια πτήση της British Airways αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο σήμερα το απόγευμα, αλλά εκτράπηκε λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ δήλωσαν ότι “βομβάρδισαν” την περιοχή. Η British Airways ανέστειλε έκτοτε όλες τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, λέγοντας ότι η ασφάλεια είναι πάντα η “ύψιστη προτεραιότητά” της.

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στη Χάιφα

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην πόλη Χάιφα.Το Al Jazeera Arabic μετέδωσε ότι οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να πάνε σε καταφύγια. Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέφερε ότι εκτόξευσε μια ρουκέτα τύπου R-160 κατά της ισραηλινής πόλης Χάιφα στα βόρεια του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έλαβε αναφορές για πιθανή διείσδυση από τον Λίβανο στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Σειρήνες συναγερμού προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών ηχούν σε πολλές περιοχές στο βόρειο Ισραήλ. Η ισραηλινή πολιτική άμυνα (υπεύθυνη για την προστασία του πληθυσμού) από την πλευρά της έκανε λόγο για επίθεση «μεγάλης κλίμακας» στις περιοχές Τιβεριάδα και Μπέιτ Σεάν. Οι κάτοικοι σε όλο το βόρειο Ισραήλ κλήθηκαν να μπουν αμέσως σε καταφύγια και να παραμείνουν εκεί. Το Ιατρικό Κέντρο Ραμπάμ στη Χάιφα τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Η δημόσια τηλεόραση KAN μετέδωσε ότι βλήματα έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι πρόκειται ενδεχομένως για την πιο μεγάλης εμβέλειας πυραυλική τους επίθεση μέχρι σήμερα.

Ισραήλ: Οι χώρες οργανώνουν την απομάκρυνση πολιτών

Την απομάκρυνση χιλάδων ξένων πολιτών από το Ισραήλ προσπαθούν να οργανώσουν με ταχύτητα και ασφάλεια πολλές χώρες του κόσμου σε συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο για τη Γερμανία έχουν δηλώσει πως θέλουν να αποχωρήσουν πάνω από 4.500 πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Μαζική, – Επίθεση, Χεζμπολάχ, Λίβανο,israil, maziki, – epithesi, chezbolach, livano