Ισραήλ: Στόχος μας να διαλύσουμε πλήρως την Χαμάς, λέει εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

Για τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, αλλά και τον ρόλο του Ιραν στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μίλησε στον ΣΚΑΙ ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού ενώ αναφερόμενος στην Τουρκία, έκανε λόγο για χυδαία σχόλια Ερντογάν. «Ο στόχος του πολέμου μας είναι να διαλύσουμε πλήρως τη Χαμάς, ώστε να μην μείνει τίποτα που να μπορεί να αποτελέσει ξανά απειλή για τους Ισραηλινούς αμάχους, όπως συνέβη

στις 7 Οκτωβρίου», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κόνρικους.

«Πρόκειται για μάχη σε αστικό έδαφος, την οποία όλοι οι στρατιώτες περιμένουν να είναι δύσκολη και μπορεί να προκαλέσει πολλές απώλειες. Φιλοδοξία μας είναι να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά, στοχευμένα και με ασφάλεια. Ας ελπίσουμε ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσουμε να νικήσουμε τη Χαμάς και να επιστρέψουμε την ασφάλεια στο νότιο Ισραήλ», τόνισε ακόμη. «Πιθανότατα θα υπάρξει μια τρίτη και ίσως μια τέταρτη φάση που θα δούμε καθώς ξετυλίγεται ο πόλεμος» υποστήριξε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Τζόναθαν Κόνρικους.

Αναφορικά με τη στάση που κρατάει το Ιράν είπε ότι «τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχαν οι ιρανικές ιδέες, τα χρήματα, τα όπλα και η πολιτική καθοδήγηση και υποστήριξη».  Τέλος σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε πως «είναι πολύ χυδαία και αβάσιμα σχόλια από μια χώρα που πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να κάνει μάθημα σε κανέναν για τα ήθη ή τους νόμους της ένοπλης σύγκρουση». Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «όποιος μιλάει σήμερα εκ μέρους της Χαμάς, νομίζω ότι βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας, θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του και θα πρέπει πραγματικά να επανεξετάσει τις συμμαχίες του γιατί αυτή η πλευρά θα χάσει, και είναι επίσης η πλευρά του σκότους».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Στόχος, Χαμάς,israil, stochos, chamas