Ισραήλ τώρα πόλεμος: Βίντεο κάμερας στρατιώτη δείχνει τη στιγμή που εξολοθρεύουν ενόπλους της Χαμάς

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν ορκιστεί να νικήσουν τη Χαμάς «από αέρος, θαλάσσης και ξηράς» και τα πλάνα που κυκλοφορούν δείχνουν ότι ήδη δίνουν μάχη με τους ενόπλους Παλαιστινίους πριν από την αναμενόμενη επίγεια επίθεση τις επόμενες ημέρες. Πλάνα που μοιράστηκαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να πυροβολούν ενόπλους της Χαμάς καθώς κολυμπούσαν για να σωθούν στη Μεσόγειο, ενώ άλλα δείχνουν μια αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας ο στρατός

ισχυρίζεται πως σκότωσε έναν ηγέτη της Χαμάς που συμμετείχε στο σχεδιασμό των δολοφονικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου. Άλλα πλάνα δείχνουν αυτό που φαίνεται να είναι οι πρώτοι μαχητές της Χαμάς που προσπαθούν να παραβιάσουν τα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Γάζας την περασμένη εβδομάδα, ενώ στρατιώτες των IDF στο παρατηρητήριο φωνάζουν «Διοικητά, διοικητά, είμαστε σε πόλεμο!».

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέφεραν ότι ετοιμάζονται να «επεκτείνουν την επίθεση» με ένα «ευρύ φάσμα επιθετικών επιχειρησιακών σχεδίων», τα οποία, όπως λένε, περιλαμβάνουν μια «κοινή και συντονισμένη επίθεση από αέρος, θαλάσσης και ξηράς». Ενόψει της εισβολής στη Γάζα, οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξόδους εντός του κατεχόμενου παλαιστινιακού εδάφους για να αντιμετωπίσουν μαχητές της Χαμάς και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους 155 ομήρους που αιχμαλώτισε η τρομοκρατική οργάνωση πριν από οκτώ ημέρες. Το Ισραήλ έχει αξιοποιήσει τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη διάδοση μηνυμάτων κατά της Χαμάς, δημοσιεύοντας βίντεο από τις προσπάθειές του κατά της τρομοκρατικής ομάδας σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την υποστήριξη. Έχει επίσης αγοράσει διαφημίσεις στο X, πρώην Twitter, και στο YouTube.

Βίντεο των ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας από τις επιθέσεις τους κατά της Χαμάς

Ένα σκληρό τρίλεπτο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube από ένα κανάλι που πρόσκειται στις IDF δείχνει ισραηλινά στρατεύματα να πυροβολούν ένα σκάφος που λέγεται ότι περιείχε μαχητές της Χαμάς στη Μεσόγειο Θάλασσα το πρωί της 7ης Οκτωβρίου – την ημέρα της δολοφονικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ. Καθώς οι στόχοι τους πέφτουν στο νερό και προσπαθούν να διαφύγουν σε ασφαλές μέρος την ώρα που το σκάφος τους καίγεται, οι Ισραηλινοί στρατιώτες – μέρος της 916ης Μοίρας Περιπολίας, αναφέρουν οι Times of Israel – σπεύδουν στη σκηνή με το δικό τους σκάφος και πυροβολούν τους τρομοκράτες.

Οι στρατιώτες, που έχουν αναπτυχθεί στη δύναμη προστασίας του λιμανιού Snapir, χρησιμοποιούν στη συνέχεια έναν συνδυασμό τουφεκιών εφόδου και ενός πολυβόλου με ζώνη που είναι τοποθετημένο στο σκάφος για να εξουδετερώσουν τους μαχητές της Χαμάς – ρίχνοντας μάλιστα χειροβομβίδες στο νερό.

Πυρ κατά των τρομοκρατών

«Οι μαχητές του Snapir άνοιξαν πυρ εναντίον των τρομοκρατών, εν μέσω ναυτικής καταδίωξης’, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο IDF. Οι μαχητές ανέτρεψαν έναν αριθμό τρομοκρατών στη θάλασσα και από εκεί συνέχισαν να ανατρέπουν τους τρομοκράτες όταν έφτασαν στην ακτογραμμή». Οι IDF έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα πλάνα που πιστεύεται ότι είναι μερικοί από τους πρώτους μαχητές της Χαμάς που προσπάθησαν να κάνουν το πέρασμα στο Ισραήλ από τη στεριά στις 7 Οκτωβρίου. Το βίντεο, το οποίο φαίνεται να έχει τραβηχτεί από ένα συνοριακό παρατηρητήριο, δείχνει, όπως υποστηρίζεται, δώδεκα άτομα να τρέχουν προς τον φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα, με δύο μοτοσικλέτες.

Με υπότιτλους στα αγγλικά, οι στρατιώτες των IDF που επανδρώνουν το φυλάκιο πιστεύεται ότι λένε: «Δείχνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δώδεκα άτομα που τρέχουν προς το φράχτη. Υπάρχουν δύο μοτοσικλέτες, ελήφθη; Χρειαζόμαστε μια απάντηση». Πυροβολισμοί εκτοξεύονται από το παρατηρητήριο και μια έκρηξη διακρίνεται γύρω από την περιοχή στην οποία τρέχουν οι άνδρες. Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη. Καθώς η έκρηξη υποχωρεί και οι ένοπλοι φαίνονται να υποχωρούν, ένας άλλος στρατιώτης παρατηρεί: «Διοικητά, Διοικητά, είμαστε σε πόλεμο». Μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η οποία εκτιμάται ότι έχει σκοτώσει περίπου 1.300 Ισραηλινούς, η χώρα έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία αντιποίνων, βομβαρδίζοντας στόχους της Χαμάς, όπως λέει, στην πόλη της Γάζας.

Βίντεο των IDF από το θάνατο ανώτερου διοικητή της Χαμάς

Βιντεοσκοπημένο υλικό που καταγράφηκε από αέρος και δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή δείχνει, σύμφωνα με τις IDF, μια αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον Μπιλάλ αλ-Κέντρα, έναν ανώτερο διοικητή της Χαμάς, ο οποίος συμμετείχε στον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου. Μια ανάρτηση από τον λογαριασμό X, πρώην Twitter, των IDF που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει: «Πολεμικά αεροσκάφη των IDF, υπό την καθοδήγηση των πληροφοριών της Shin Bet (υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ) σκότωσαν χθες το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας, τον Bilal al-Kedra, διοικητή της δύναμης Nakhaba στο τάγμα South Khan Yunis της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονική επιδρομή στο κιμπούτς Νιρίμ και το Νιρ Οζ. Επιπλέον, εξουδετερώθηκαν και άλλοι πράκτορες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς καθώς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ».

Keywords
Τυχαία Θέματα